Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 iul 2022 - Anul XXVII, nr. 160 (8077)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tabăra „Respiro” pentru 20 de copii cu deficiențe de auz și vorbire, la Vama

Luni, 11 Iulie 2022 (13:44:23)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Asociația Teona Ariana Suceava a organizat, în perioada 4-8 iulie 2022, la Vama, în parteneriat cu Liceul Tehnologic Special Bivolărie, tabăra „Respiro” dedicată copiilor cu deficiențe de auz și vorbire. 20 de copii speciali au avut parte de momente speciale.

Acești copii deosebiți și profesorii lor dedicați comunică folosind limbajul mimico-gestual (LMG). LMG reprezintă o limbă de sine stătătoare care are, ca orice limbă, o structură, un vocabular, reguli gramaticale. „Ca să înțelegeți cu ce se confruntă copiii cu deficiențe de auz și vorbire, faceți un joc: încercați <să vorbiți> fără cuvinte. Ați reușit să vă faceți înțeleși de alții? Sau comunicați între voi, având urechile acoperite. A ajuns întregul mesaj la dumneavoastră? Puteți comunica în mod coerent în aceste condiții? Cum ați reuși să vă integrați în societate și să faceți față, să evoluați așa cum e nevoie azi? Copiii și profesorii de la Liceul Tehnologic Special Bivolărie - Vicovu de Sus ne-au arătat că au simțul propriei identități și că fac parte dintr-o comunitate cu coerență puternică”, au transmis organizatorii.

 

·        Destine Broker de Asigurare Suceava a fost sponsor unic pentru tabăra Respiro din perioada 4-8 iulie

Tabăra Respiro din iulie 2022 a însemnat pentru copii bucurie, jocuri, tiroliană, activități sportive, distracție la piscina Ariniș, plimbare cu Mocănița și ateliere de patiserie&cofetărie.

Copiii de la Liceul Tehnologic Special Bivolărie sunt viitori cofetari sau tehnicieni și au arătat că sunt conștienți cât de important este să câștige competențe, pentru o adaptare funcțională. „Mulțumim oamenilor minunați, sponsori și voluntari ai acestei ediții a taberei Respiro”, este mesajul organizatorilor.

Ca și în 2021, prietenii Asociației Teona Ariana Suceava de la Destine Broker de Asigurare Suceava s-au mobilizat și au făcut posibilă realizarea acestei tabere. Destine Broker de Asigurare Suceava a fost sponsor unic pentru tabăra Respiro din perioada 4-8 iulie 2022, de la Vama.

Organizatorii mai transmit mulțumiri pentru transport firmei Tarsin, prin director Corneliu Lucescu, și pentru suport directorului profesor Bogdan Faraon de la Școala Gimnazială „Iorgu G. Toma” din Vama. „Mulțumiri Primăriei orașului Gura Humorului, primarului Marius Ursaciuc, pentru accesul gratuit la piscina din Complexul de agrement Ariniș. Mulțumim voluntarilor de la Liceul Tehnologic Special Bivolărie, condus de director profesor Palievici Gheorghe Dionisie, pentru acțiunile specifice efectuate”, au completat reprezentanții Asociației Teona Ariana.

Voluntarii acestei tabere au fost: profesor Zubaș Ilisei Corneliu, profesor Vicol Elena, profesor Ungurean Liliana, profesor Mehedeniuc Georgeta, asistent medical Morocico Larisa, asistent social Poleuca Emilia.

 

·        Implicare

Cu suportul unei echipe implicate, formată din voluntari și terapeuți dedicați, prin taberele Respiro copiii petrec câteva zile într-un mediu plăcut, participă la diverse activități și jocuri, se bucură de bucate tradiționale, de aer curat, de natură, de susținere permanentă și descoperă farmecul copilăriei într-un context nou.

Contribuiți și voi la taberele Respiro! Donațiile se pot face către Asociația Teona Ariana Suceava, cont în lei: RO57 BACX 0000 0021 0940 3001; cont în euro: RO30 BACX 0000 0021 0940 3002, deschise la UNICREDIT BANK Suceava.

Pentru informații suplimentare puteți apela cu încredere la telefon +40 754 510 167 sau e-mail ata.suceava@gmail.com.

„Bucurați-vă de sănătatea cu care ați fost binecuvântați și nu uitați că există suflete mai puțin norocoase care au nevoie de suportul, de atenția și de implicarea noastră”, este mesajul pe care Asociația Teona Ariana Suceava, principalul organizator al taberelor Respiro, îl transmite către toți oamenii care vor să ajute și să se implice în acțiuni caritabile menite să facă cât mai mulți copii fericiți.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tabăra „Respiro” pentru 20 de copii cu deficiențe de auz și vorbire, la Vama.
 Vizualizări articol: 789 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tabăra „Respiro” pentru 20 de copii cu deficiențe de auz și vorbire, la Vama0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei