Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 iun 2022 - Anul XXVII, nr. 140 (8057)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Humoreanul Macovei, liderul Naționalei pentru meciul cu Italia: ce spune căpitanul despre rămânerea în Franța și despre rugbiul intern

Vineri, 17 Iunie 2022 (12:47:17)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Naționala de Rugby a României va intra în cantonament pe 21 iunie, în vederea pregătirii meciului test cu Italia, programat pe 1 iulie, la București, pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf.

Va urma apoi un turneu în America de Sud, cu două meciuri cu Uruguay, la Monteviedo.

După cum a declarat selecționerul Andy Robinson, ”sub conducerea lui Mihai Macovei, vom încerca să evoluăm cât mai bine și sperăm să le arătăm suporterilor români cel mai bun joc al nostru în fața unor adversari puternici”.

Humoreanul Mihai Macovei este văzut așadar în continuare drept liderul echipei, iar dacă acesta va fi sănătos și în formă va participa la Cupa Mondială din 2023, care va avea loc în Franța, unde România a obținut deja calificarea.

Revenind la meciul cu Italia, acesta este unul deosebit de important, cu mult peste ceea ce înseamnă un meci amical. Naționala României are după mult timp șansa de a-și măsura forța cu o echipă din Turneul celor 6 Națiuni (O Națională a Italiei în ascensiune, care a învins recent în deplasare Țara Galilor), iar meciul test contează și în clasamentul Word Rugby.

 

·       Macovei a rămas în Franța pentru stabilitate

 

Mihai Macovei, în vârstă de 35 de ani, aflat în aceste zile acasă, la Gura Humorului, în vacanță, va continua să joace în Franța, la Rugby Club Arcachon, după șapte ani jucați la Colomiers, echipă cu care a jucat de trei ori în fazele finale ale Pro D2, pentru promovarea în Top 14, cel mai puternic campionat de rugby din lume.

„Am semnat pe doi ani cu o echipă din liga a III-a din Franța, e o echipă tânără, cu medie de vârstă de 25 de ani. Sper să ajut cu experiența mea, să îi ajut să progreseze, să ridic tineretul”, a declarat Mihai Macovei.

Macovei ne-a spus că a ales în continuare Franța, chiar dacă într-un eșalon inferior, pentru familie și stabilitate. A avut oferte și din România, însă nu a simțit că are garanții pe termen mai lung:

”Dacă era să vin în România, mă întoarcem la Baia Mare”, a spus Macovei.

 

·       Vrea să-și îndeplinească visul unei noi Cupe Mondiale, dar subliniază că pentru asta e nevoie de două elemente esențiale

 

Mihai Macovei va avea 37 de ani la Cupa Mondială din toamna anului viitor și, acum patru ani, când România a fost exclusă de la turneul final, nu credea că va mai fi aproape de un alt turneu final:

”Personal nu mai speram, pentru mine, să mai fac o cupă mondială, ca  grup am crezut, sunt mulți tineri buni, este material cu care să se lucreze”.

Mihai Macovei a subliniat că el nu este singurul jucător cu experiență, în lot mai fiind doi colegi din generația sa, Florin Surugiu și Florin Vlaicu, iar împreună trebuie să îi ajute pe cei mai tineri.

Humoreanul a subliniat că pentru a juca la Cupa Mondială din Franța are nevoie de două elemente esențiale personale: să fie sănătos și în formă. 

 

·       Căpitanul Macovei nu vede vreun folos din comasarea echipelor profesioniste cu cele de amatori 

 

Întrebat de reporterii Monitorului de Suceava despre rugbiul local, cu CSM Bucovina Suceava și RC Gura Humorului nevoite să joace într-o ligă comună, alături și de puținele echipe profesioniste care au mai rămas, Macovei nu s-a ferit de cuvinte:

”Cred că la nivel de rugby intern suntem în cădere, sunt doar patru echipe profesioniste, restul nici măcar semi-profesioniști, amatori, e greu să pui un amator în fața unui profesionist. Am văzut recent meciul dintre Gura Humorului și Baia Mare (n.r. scor 0-114) și sincer nu văd unde e câștigul, după mine e pierdere de vreme, îmi pare rău că o spun”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Humoreanul Macovei, liderul Naționalei pentru meciul cu Italia: ce spune căpitanul despre rămânerea în Franța și despre rugbiul intern.
 Vizualizări articol: 874 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Humoreanul Macovei, liderul Naționalei pentru meciul cu Italia: ce spune căpitanul despre rămânerea în Franța și despre rugbiul intern0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei