Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 iun 2022 - Anul XXVII, nr. 140 (8057)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Elevi și profesori ai Școlii Gimnaziale „Bogdan Vodă” Rădăuți, într-o experiență de mobilitate Erasmus+ în Polonia

Vineri, 17 Iunie 2022 (11:30:11)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Șase elevi ai Școlii Gimnaziale „Bogdan Vodă” Rădăuți, însoțiți de trei cadre didactice, au revenit recent din Polonia, unde au participat la mobilitatea în cadrul unui parteneriat strategic între școli din Turcia, Lituania, Italia, Polonia și România, sub egida proiectului Erasmus+ KA2 2019-1-PL01-K229-065739_2 intitulat „De la sacru la viața cotidiană“. Schimbul de experiență a avut ca scop crearea de conexiuni între diverse culturi, oferindu-le elevilor implicați experiențe de învățare interculturale, întrucât proiectul pornește de la figurile religioase marcante din fiecare țară participantă și urmărește proiecția aspectelor religioase în viața cotidiană sub toate aspectele ei. Potrivit celor afirmate de coordonatorul de proiect, profesoara Daniela Nanu, în prima zi a mobilității găzduite de Szkoła Podstawowa nr. 26 din Opole, delegațiile s-au deplasat la castelul Kamien Slaski, apoi la Muzeul Stuki Sakralnej și la sanctuarul Annaberg. Cea de-a doua zi a prilejuit întâlnirea cu reprezentanți ai municipalității Opole, iar ulterior au făcut cunoștință cu cele mai importante repere cultural-istorice ale centrului vechi, apoi au participat la ateliere de creație desfășurate în cadrul muzeului în aer liber Bierkowice. A treia zi a debutat cu o vizită de studiu în orașul Cracovia, apoi a urmat vizitarea salinei Wieliczka, inclusă în patrimoniul UNESCO, obiectiv care s-a remarcat prin multitudinea de capele și sculpturi cu tematică religioasă.

 

Activitățile proiectului au sudat prietenii

 

Activitatea care va rămâne cu siguranță în amintirea elevilor este atelierul artistic desfășurat în ziua a patra în cadrul școlii gazdă. S-a lucrat în echipe mixte, elevii fiind astfel stimulați să comunice cât mai mult pentru a putea duce la bun sfârșit sarcinile trasate. Obiectivele acestei mobilități au inclus creșterea nivelului de încredere și a abilităților lingvistice ale participanților, dezvoltarea unei conștientizări mai profunde a valorilor culturale, inclusiv religioase, ce leagă popoarele Europei, schimbul de idei, experiențe și bune practici care pot fi puse în aplicare imediat. Activitățile proiectului care s-au derulat pe parcursul a trei ani au sudat prietenii, au consolidat competențe și au contribuit în mod hotărâtor la creșterea unor valori ce stau la baza tuturor parteneriatelor Erasmus+ finanțate de Comisia Europeană, colaborare, incluziune, toleranță și interculturalitate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevi și profesori ai Școlii Gimnaziale „Bogdan Vodă” Rădăuți, într-o experiență de mobilitate Erasmus+ în Polonia.
 Vizualizări articol: 1181 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevi și profesori ai Școlii Gimnaziale „Bogdan Vodă” Rădăuți, într-o experiență de mobilitate Erasmus+ în Polonia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei