Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 iun 2022 - Anul XXVII, nr. 140 (8057)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Din 45 de garaje din subsolurile blocurilor din Suceava, doar 10 sunt construite și amenajate corespunzător

Vineri, 17 Iunie 2022 (17:37:20)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Un control efectuat la garajele din subsolurile/demisolurile unor blocuri din municipiul Suceava, pentru verificarea modului în care au fost construite și amenajate, a arătat că cea mai mare parte a acestora nu respectă cerințele legislației în vigoare. Concluziile raportului de control au fost prezentate în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și au fost făcute publice de prefectul Alexandru Moldovan.

Astfel, potrivit raportului, dintre cele 45 de garaje verificate, doar 10 au fost găsite fără probleme. Printre deficiențele semnalate se numără absența organizării urmăririi curente, de către asociațiile de proprietari, a comportării în timp a construcției; lipsa cărții tehnice a imobilului la asociații; modificări de compartimentare față de planșele din cartea tehnică și neconcordanțe între situația autorizată și cea din teren. Inspectorii au mai constatat că la momentul controlului nu erau realizate încăperile tampon aferente golurilor de comunicare funcțională între parcaj și casa scării interioare; neverificarea periodică a stingătoarelor de către persoane fizice/juridice autorizate sau lipsa completă a stingătoarelor; lipsa totală sau parțială a corpurilor de iluminat de siguranță pentru evacuare sau împotriva panicii; neverificarea periodică, de către persoane fizice/juridice autorizate a instalației de stingere cu hidranți interiori. De asemenea, după finalizarea lucrărilor nu s-a solicitat și obținut autorizația de securitate la incendiu.

Prefectul Moldovan a declarat că în perioada următoare va invita la o întâlnire reprezentanți ai constructorilor, Uniunii Arhitecților, ai dezvoltatorilor imobiliari și ai instituțiilor de control cu atribuții în domeniu, astfel încât fiecare dintre părți să comunice problemele cu care se confruntă. „Numai prin dialog, sincer și corect instituțional, toți factorii implicați vor identifica cele mai bune modalități pentru realizarea unor construcții sigure, care să respecte toate cerințele impuse de reglementările în vigoare. Dezvoltarea urbanistică, firească și dorită de întreaga comunitate, trebuie să se realizeze fără a aduce atingere legislației în vigoare și fără a pune în pericol utilizatorii și beneficiarii construcțiilor”, a afirmat prefectul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Din 45 de garaje din subsolurile blocurilor din Suceava, doar 10 sunt construite și amenajate corespunzător.
 Vizualizări articol: 587 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Din 45 de garaje din subsolurile blocurilor din Suceava, doar 10 sunt construite și amenajate corespunzător0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei