Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 61 (7978)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Profesorul de limba română Vasile Prelipcean s-a stins din viață la vârsta de 80 de ani

Marţi, 15 Martie 2022 (19:21:02)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Profesorul de limba română Vasile Prelipcean a plecat la Ceruri la vârsta de 80 de ani. El și-a luat rămas bun de la această lume pe 12 martie 2022, la 42 de zile după decesul soției sale, profesoara de limba română Elisabeta Prelipcean, din Rădăuți, care s-a stins din viață pe 28 ianuarie, la vârsta de 77 de ani.

Înmormântarea profesorului Vasile Prelipcean va avea loc miercuri, 16.03.2022, la ora 13:00, la Catedrala din municipiul Rădăuți. Profesorul Vasile Prelipcean s-a născut pe 10.12.1941, în comuna Horodnic de Jos, județul Suceava. A absolvit Facultatea de Litere și și-a dedicat viața educării copiilor, fiind profesor de limba și literatura română la Școala Gimnazială Horodnic de Jos și la Școala Gimnazială Nr. 3 Rădăuți.

De la aflarea veștii că profesorul Vasile Prelipcean nu mai este, rude, foști colegi de catedră, foști elevi, toți cei care l-au cunoscut și îndrăgit au transmis mesaje de condoleanțe familiei îndurerate. În amintirea tuturor, profesorul Vasile Prelipcean și soția lui, profesoara Elisabeta Prelipcean, plecați acum în veșnicie, vor rămâne ca două suflete alese, dascăli desăvârșiți, înțelepți, cu inima caldă, deschisă către cei care aveau nevoie de ei, fie la catedră, fie în viața de zi cu zi. Au știut mereu cum să le vorbească elevilor în așa fel încât să îndrăgească limba română și să și-o însușească cu plăcere. Mulți dintre foștii elevi ai profesorului Vasile Prelipcean au devenit la rândul lor dascăli, pentru că au văzut în el un model și și-au dorit să fie la fel. Ultimul drum al profesorului Prelipcean către Ceruri, acolo unde se va întâlni cu draga lui soție, Elisabeta, va fi presărat cu multe flori, cu multe regrete, pentru că de oamenii buni ne despărțim cu greu. Rămân lucrurile bune, folositoare pe care le-a făcut pentru oamenii din jurul său. Rămân amintirile, sfaturile pe care le-a dat fiecărui elev, îndrumările cu care i-a călăuzit pe tineri către o carieră de succes.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Profesorul de limba română Vasile Prelipcean s-a stins din viață la vârsta de 80 de ani.
 Vizualizări articol: 2047 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Profesorul de limba română Vasile Prelipcean s-a stins din viață la vârsta de 80 de ani5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei