Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 61 (7978)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Povestea Josephinei, prima împărăteasă a Franței

Josephine de Beauharnais a rămas în istorie ca fiind prima împărăteasă a Franței. Ea a trăit între 1763 și 1814 și a fost prima soție a lui Napoleon I.

Povestea lui Josephine este cu adevărat tumultoasă. S-a născut în Martinica, a fost dansatoare, însă a emigrat în Franța în anul 1769 împreună cu tatăl său. A avut, totodată, și altă căsnicie. Primul soț al ei a fost Alexandre de Beuharnais, cu care a avut și doi copii: Eugene de Beauharnais și Hortense de Beauharnais. Aceasta din urmă s-a căsătorit ulterior cu fratele lui Napoleon, Louis Bonaparte.

Căsnicia dintre Josephine și Alexandre nu a rezistat mult timp, iar cei doi s-au despărțit. Alexandre a fost ucis în 1794, an în care inclusiv Josephine a fost arestată întrucât era apropiată de cercurile contrarevoluționare din acele vremuri. Totuși, ea a fost eliberată la cinci zile de la moartea lui Alexandre.

Relația dintre Josephine și Napoleon Bonaparte a început în anul 1795. Chiar dacă Josephine era cu șase ani mai în vârstă, ei s-au căsătorit în primăvara lui 1796. Familia lui Napoloen nu a privit însă cu ochi buni căsnicia, având în vedere că aceasta era o văduvă cu doi copii. Totuși, la doar două zile după nuntă, Napoleon a plecat la război pentru a conduce armata franceza în Italia. Istoricii au demonstrat însă că i-a trimis mai multe scrisori de pe front Josephinei.

Ulterior, în 1804, Napoleon a devenit împărat al francezilor. Iar Josephine a preluat astfel rolul de prima împărăteasă a Franței. Mariajul lor a durat doar șase ani și a fost presărat de tensiuni, ținând cont că Josephine nu mai putea face copii. După divorț, Napoleon s-a casătorit cu Marie-Louise a Austriei.

 

Josephine, o prezență importantă în istorie, cu apariții în filme și jocuri

Fiind una dintre cele mai importante personalități din istoria Franței, Josephine este prezentă și în zilele noastre în multe filme și chiar și jocuri de casino. Astfel, jocul Napoleon & Josephine, creat de compania Williams Interactive, are menirea de a-i introduce pe utilizatori în atmosfera familiei regale. Din acest motiv, printre simbolurile jocului sunt caleașca celor doi, faimoasele grădini regale și multe alte bijuterii.

În plus, există și o mini-serie cinematografică despre cei doi. Se numește Napoleon and Josephine: A love story (1987), în care privitorii au putut afla mai multe despre povestea lor de dragoste.

Poate cel mai cunoscut film despre povestea lor de dragoste este Desiree. Acesta a fost lansat în anul 1954, a avut două nominalizări la Premiile Oscar, iar în el este evidențiată și mărirea și decăderea lui Napoleon Bonaparte.

 

Josephine, un model pentru femeile din Franța

O prezență controversată, Josephine nu avea cum să nu iasă în evidență. Fiecare apariție a sa era comentată de francezi la acel moment, iar ea a devenit un model pentru femeile din Franța, fiind apreciată pentru modul în care se îmbrăca.

În plus, era foarte pasionată de flori. Tocmai din acest motiv și grădinile regale au căpătat o altă față în acea vreme, preferații săi fiind trandafirii. Josephine avea și un rol cultural important.

Adora să consume vin și avea o colecție de peste 13 mii de sticle. Ea a reușit să intuiască potențialul vinului de Bordeaux și a avut în colecție numeroase piese alese.

Îi plăcea viața, iar istoricii au relatat că a avut inclusiv aventuri în perioada în care era căsătorită cu Napoleon. Palatul Versailles era unul dintre locurile favorite. S-a despărțit însă în relații bune de acesta și a reușit să își păstreze titlul de împărăteasă și după divorț. Ea a murit însă la patru ani de la divorț, la vârsta de 50 de ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Povestea Josephinei, prima împărăteasă a Franței.
 Vizualizări articol: 2118 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Povestea Josephinei, prima împărăteasă a Franței0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei