Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 61 (7978)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Căminul de la LPS Suceava înseamnă acasă pentru 23 de copii din Ucraina, practicanți ai înotului de performanță

Marţi, 15 Martie 2022 (18:46:27)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Nu mai puțin de 23 de copii refugiați din Ucraina cu vârsta între 9 și 14 ani sunt integrați în programul Liceului cu Program Sportiv din Suceava. Ei practică înotul de performanță și sunt tratați cu toată dragostea de cadrele didactice de la unitatea de învățământ suceveană și de Inspectoratul Școlar Județean.

„Copiii au ajuns la noi în urmă cu două săptămâni și au fost cazați la căminul liceului, acolo unde beneficiază de trei mese pe zi și acces la baza de pregătire. De la prima întâlnire m-a impresionat faptul că nu i-a interesat prea tare unde stau și ce mănâncă, ei fiind nerăbdători să iasă la antrenament. Astfel, cu sprijinul conducerii Școlii Gimnaziale Nr. 3 le-am putut asigura două ore zilnic de pregătire specifică în bazinul de înot al respectivei unități de învățământ. Am găsit un ONG care le asigură masa copiilor și încercăm să le facem rost și de echipament sportiv, pentru că nu au putut lua de acasă decât strictul necesar. Mai mult, săptămâna viitoare vor participa la un concurs de natație, la Bacău, alături de sportivii de la LPS Suceava, antrenați de profesorul Cezar Moscaliuc. Ne bucurăm că lucrurile s-au mișcat foarte repede, iar copiii au primit ce-și doreau. Încercăm să le acordăm toată atenția, mai ales că unii dintre ei fac parte din loturile de juniori ale Ucrainei, fiind de mare perspectivă”, a declarat profesorul Ciprian Anton, adjunctul Inspectoratului Școlar Județean.

Pe lângă sport, acestor copii li se va oferi și posibilitatea de a face școală.

„Vor intra și la cursuri, în ciuda dificultăților legate de limbă. Avem însă elevi din Republica Moldova la școală care înțeleg rusa și ucraineana, sunt și cadre didactice care pot să ajute cu traducerile în limba rusă și engleză. Vom face tot posibilul ca să-i facem să treacă mai ușor peste această dramă. Îi vom duce la teatru și în excursii în județ și pe la mănăstiri”, a precizat Ciprian Anton.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Căminul de la LPS Suceava înseamnă acasă pentru 23 de copii din Ucraina, practicanți ai înotului de performanță.
 Vizualizări articol: 878 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Căminul de la LPS Suceava înseamnă acasă pentru 23 de copii din Ucraina, practicanți ai înotului de performanță0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei