Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 61 (7978)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Circa 600 de refugiați din Ucraina sunt cazați, la acest moment, la Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, cei mai mulți la Mănăstirea Putna

Marţi, 15 Martie 2022 (16:01:39)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a notificat Instituția Prefectului că, din cele aproximativ 3.100 locuri de cazare pe care le poate asigura pe raza județului, la acest moment sunt ocupate circa 600, a informat, marți, prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan.

Cele mai multe persoane sunt găzduite acum la Mănăstirea Putna - 84 de persoane, la Mănăstirea Sihăstria Putnei - 50 de persoane și în localitatea Calafindești - 60 de persoane. Prefectul a arătat că Arhiepiscopia a precizat că va asigura cazarea „cât timp situația o va impune”.

La data de 15 martie, ora 10.00, la nivelul Punctului de coordonare și comandă avansat integrat, în cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Siret, situația locurilor de cazare puse la dispoziție în principal de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, celelalte culte religioase ce activează pe raza județului, primării, firme și persoane fizice arăta că, din cele 6.220 de locuri disponibile, erau ocupate circa 900.

De asemenea, până la această dată, în contul deschis de Societatea de Cruce Roșie - Filiala Suceava, urmare a parteneriatului cu Instituția Prefectului, a fost depusă suma de 544.993 lei. Fondurile astfel obținute din donații sunt utilizate de către Societatea de Cruce Roșie în vederea achiziționării materialelor necesare acordării asistenței umanitare pentru Ucraina, în funcție de nevoile identificate.

Prefectul Moldovan a mai transmis că a solicitat sprijinul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, de a repartiza 10 voluntari care să poată asigura în regim de permanență activități de asistență, consiliere, îndrumare și traducere (limba ucraineană/rusă/engleză) în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, precum și 10 voluntari care să sprijine activitatea ONG-urilor prezente, a autorităților publice și a personalului ISU, SMURD, prin oferirea de mese calde, apă, ceai și materiale de strictă necesitate. Conducerea universității a dat curs solicitării, urmând ca în perioada imediat următoare să fie definitivate aspectele organizatorice ale participării celor 20 de voluntari la acțiunile de asistență umanitară din PTF Siret.

 

”Volunteer For Life” donează toalete ecologice pentru persoanele cu dizabilități

De asemenea, va fi rezolvată și problema toaletelor ecologice adaptate pentru nevoile persoanelor cu dizabilități, în PTF Siret și în taberele de cazare provizorie pentru refugiați. Asociația ”Volunteer For Life”, care se ocupă de intervenția în situații de urgență pentru protejarea și salvarea de vieți omenești, pe plan intern și internațional, îmbunătățirea calității vieții și integrarea în societate a persoanelor defavorizate, și-a manifestat intenția, prin președintele Ionuț Ursu, de a asigura această dotare.

Prefectul asigură că „toate instituțiile implicate în gestionarea acestei situații de criză umanitară sunt în legătură permanentă și desfășoară activități în mod integrat și coordonat, în strânsă colaborare cu societatea civilă”. „Implicarea în acest efort a societății civile este esențială, orice ajutor, orice contribuție a voluntarilor este de apreciat”, a declarat prefectul Alexandru Moldovan.

Cei care doresc să facă donații în bani pentru sprijinirea refugiaților de război din Ucraina au la dispoziție contul deschis de Societatea de Cruce Roșie  - Filiala Suceava: CUI 4244520; IBAN: RO21RNCB0244020411980024 (campanie ajutor refugiați Ucraina).

Pentru donații de produse alimentare, bunuri de larg consum sau de igienă personală, doritorii se pot adresa Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) ”Bucovina” Suceava – Direcția Logistică: telefon de contact: 0758 232 029.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Circa 600 de refugiați din Ucraina sunt cazați, la acest moment, la Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, cei mai mulți la Mănăstirea Putna.
 Vizualizări articol: 933 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Circa 600 de refugiați din Ucraina sunt cazați, la acest moment, la Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, cei mai mulți la Mănăstirea Putna0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei