Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 61 (7978)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Deputatul Ioan Balan cere măsuri urgente pentru stabilizarea prețurilor la produsele agroalimentare

Marţi, 15 Martie 2022 (16:39:11)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan s-a adresat ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu, căruia i-a cerut să ia măsuri urgente cu privire la stabilizarea prețurilor pentru produsele agroalimentare. ”România posedă un potențial agricol deosebit, producția internă fiind superioară cantităților necesare pentru consumul intern. Cu toate acestea, într-o piață liberă se stabilesc conexiuni, parteneriate și colaborări comerciale între producători și distribuitori, care nu garantează faptul că produsele agricole românești ajung exclusiv pe piața românească. Apreciez faptul că, în contextul evenimentelor politico-militare din Ucraina și al deciziei statului vecin de a sista exporturile de produse agricole, ați afirmat public că România are un stoc de cereale suficient pentru morărit și panificație, mesaj care trebuie să elimine orice formă de neliniște în rândul românilor cu privire la potențiale probleme de aprovizionare cu produse alimentare. Cu toate acestea, cunoașteți foarte bine faptul că relațiile comerciale ale României cu Ucraina implicau și alte dimensiuni ale sectorului agricol, nu numai cerealier, incluzând și livrarea de îngrășăminte chimice destinate culturilor agricole din țara noastră”, a arătat Ioan Balan.

Deputatul sucevean își dorește o gestiune eficientă a stocurilor de produse agroalimentare în România și de a sprijini fermierii să obțină producții bune în anul 2022, măsuri care s-ar putea dovedi extrem de inspirate în actualul context.

Ioan Balan vrea să știe dacă se are în vedere demararea cât mai rapid a unei evaluări zilnice pentru o serie de produse agroalimentare, ca de pildă: legume, fructe, uleiuri vegetale, produse lactate, efective din zootehnie. De asemenea, deputatul liberal vrea să afle dacă vor fi demarate discuții cu asociațiile importatorilor și distribuitorilor de produse alimentare, pentru a asigura un flux de produse constant, neîntrerupt, dimensionat la nivelul cererii din piața românească. În fine, un alt aspect pe care Ioan Balan îl dorește clarificat de către ministrul Agriculturii este legat de măsurile avute în vedere pentru a sprijini fermierii să poată achiziționa la prețuri rezonabile și să poată administra îngrășăminte chimice culturilor din anul 2022, în condițiile sistării producției la Combinatul de la Azomureș și imposibilitatea realizării de importuri din Ucraina.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Ioan Balan cere măsuri urgente pentru stabilizarea prețurilor la produsele agroalimentare.
 Vizualizări articol: 690 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputatul Ioan Balan cere măsuri urgente pentru stabilizarea prețurilor la produsele agroalimentare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei