Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 61 (7978)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Conferință internațională organizată de Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava

Marţi, 15 Martie 2022 (15:13:27)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava a fost recent gazda unui eveniment deosebit: conferința internatională cu tema „L’eau-un grand enjeu au XXIe siècle” (Apa - o problemă majoră în secolul XXI), sustinuță de prof. Dominique Lefèvre, președintele fondator al Asociației Terralbastra, Paris, Franța, al cărei centru de interes este promovarea știintei, culturii și în special promovarea conceptului de dezvoltare durabilă.

Fost profesor de istorie-geografie și manager al Centrului Național pentru Dezvoltare Durabilă și Educație în Franța, Dominique Lefèvre vine de 18 ani în România pentru a aduce în atenție, prin date concrete, imaginea reală a pericolelor poluării, sub toate formele, care amenință planeta și, implicit, viața generațiilor viitoare.

Activitatea a fost organizată de catedra de Limba franceză, formată din prof. Cobzariu Mirabela, prof. Maxim Irina Natalia Daniela, prof. Babascu Melania, prof. Murea Ioana Silvia și prof. Braescu Andreea Anca, cu scopul de a promova limba franceză prin abordarea unei teme care preocupă întreaga planetă: gestionarea apei ca resursă vitală pentru omenire și pentru generațiile care vor veni.

 

·       „Dacă cunoaștem, putem lua măsuri de ameliorare…, dacă nu cunoaștem, ignorăm și totul va merge din rău în mai rău”

În Aula Colegiului Economic „Dimitrie Cantemir” s-au reunit atât elevi, cât și profesori, pentru a urmări cu interes pledoaria invitatului francez Dominique Lefèvre, pentru salvarea viitorului planetei prin utilizarea rațională a resurselor de apă.

Discursul lui Dominique Lefèvre a început prin exprimarea convingerii sale că educația, cunoașterea sunt elementele cheie care determină umanitatea să facă alegerile corecte în ceea ce privește propriul viitor: „dacă cunoaștem, putem lua măsuri de ameliorare…, dacă nu cunoaștem, ignorăm și totul va merge din rău în mai rău”.

Pe parcursul conferinței, spun organizatorii, elevii au aflat de la invitatul francez că apa potabilă reprezintă o reală criză de zi cu zi în multe zone ale Terrei, că și consumul apei a crescut de două ori mai mult decât secolul trecut, că suntem din ce în ce mai expuși riscului de a rămâne fără această resursă indispensabilă ca urmare a folosirii ineficiente, creșterii consumului și schimbărilor climatice.

 

·       „Deoarece cred în educație, cred că viitorul va fi mai bun”

 

Profesorul Dominique Lefèvre a atras atenția că milioane de oameni mor în fiecare an, majoritatea copii, din cauza unor boli cauzate de lipsa de acces la apa potabilă și canalizare corespunzătoare. Apa potabilă care reprezintă 1% din totalul apei de pe planetă, este pe cale să devină un lux în viitor, iar cel mai important pas pe care îl putem face pentru a preveni această problemă este conștientizarea acestui fenomen, consumul rațional și reciclarea. „Suntem responsabili pentru viitorul nostru și al generațiilor viitoare”, a subliniat prof. Lefèvre, care a transmis și următorul mesaj optimist: „deoarece cred în educație, cred că viitorul va fi mai bun”.

Organizatorii conferinței au concluzionat că a fost o reală oportunitate să îl aibă în mijlocul lor pe invitatul francez, care i-a încântat în mare măsură atât pe elevi, cât și pe profesori. Dominique Lefèvre a făcut promisiunea unei noi conferințe în cadrul Colegiului Economic „Dimitrie Cantemir” la începutul lunii aprilie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Conferință internațională organizată de Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava.
 Vizualizări articol: 773 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Conferință internațională organizată de Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei