Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 feb 2022 - Anul XXVII, nr. 37 (7954)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Asistenți medicali amendați de DSP din cauză că nu au înscris în aplicația Corona Forms pacienți depistați cu Covid

Marţi, 15 Februarie 2022 (15:14:44)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi asistenți medicali, de la Spitalul Municipal Fălticeni și de la Spitalul Municipal Vatra Dornei, au fost amendați de DSP Suceava din cauză că nu au înscris în aplicația Corona Forms pacienți depistați pozitiv cu SARS-CoV-2. Amenzile sunt în valoare de 2000 de lei fiecare.

În luna ianuarie a.c., controalele desfăşurate de inspectorii Serviciului de Control în Sănătate Publică, din cadrul DSP Suceava, s-au soldat cu 5 amenzi în valoare totală de 27.500 lei. Directorul DSP Suceava, Olivia Ioana Vlad, a informat, marți, printr-un comunicat de presă, că luna trecută au fost efectuate 44 de acțiuni de control.

La categoria nonaliment inspectorii din cadrul SCSP au efectuat 37 controale, pentru neconformităţile constatate fiind aplicate 5 amenzi, în valoare totală de  27.500 lei. Astfel, la categoria apă au fost două controale, cu o amendă de 10.000 lei; două controale au fost în unități de turism și 15 controale la unități din categoria mediu, la acestea din urmă fiind aplicate două amenzi în valoare totală de 13.500 lei. Alte 11 controale au fost efectuate la categoria articole tratate și 7 controale la unități sanitare cu paturi, la două dintre acestea fiind amendați cei doi asistenți medicali.  

Printre neconformităţile depistate se numără nerespectarea măsurilor impuse prin prevederile legale în vigoare privind protejarea surselor de apă folosite la producerea apei pentru consum uman; nedotarea grupurilor sanitare din unitățile de folosință publică cu materiale și mijloace adecvate pentru igiena individuală a utilizatorilor, precum și neîntreținerea acestora în permanentă stare de curățenie; nerespectarea măsurilor special instituite în situații epidemiologice deosebite.

În obiectivele din categoria aliment inspectorii DSP au efectuat 7 controale: 6 la retaileri și unul în unităţi din sectorul servicii. În decursul lunii ianuarie a.c. inspectorii DSP au rezolvat 24 de sesizări și au efectuat 11 acţiuni de îndrumare şi consultanță.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Asistenți medicali amendați de DSP din cauză că nu au înscris în aplicația Corona Forms pacienți depistați cu Covid.
 Vizualizări articol: 1694 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Asistenți medicali amendați de DSP din cauză că nu au înscris în aplicația Corona Forms pacienți depistați cu Covid4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei