Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 feb 2022 - Anul XXVII, nr. 37 (7954)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Postul de radio cu circuit închis „Vocea sufletelor”, inaugurat la Centrul de Recuperare Sasca Mică

Marţi, 15 Februarie 2022 (14:27:18)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică (CRRN) Sasca Micăa inaugurat luni, 14 februarie 2022, postul de radio cu circuit închis „Vocea sufletelor", radio care, spun reprezentanții centrului social, „este de un real folos beneficiarilor”. Conducerea Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică (CRRN) Sasca Micătransmite recunoștință și mulțumiri oamenilor care i-au ajutat în acest proiect: „prietenilor din Germania: Oskar Hecht, psihopedagog, și Uwe Fabritius, consilier guvernamental în Ministerul muncii și familiei, Landul Bavaria.Fără suportul moral și financiar al acestor oameni cu suflet mare ar fi fost greu să ne bucurăm de această realizare”.

Directorul executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Suceava, Nadia Crețuleac, a spus că postul de radio cu circuit închis „Vocea sufletelor noastre” este un proiect socio-educaţional, inclus în planul de îmbunătăţire şi adaptare permanentă a mediului ambiant, lansat de Compartimentul de asistenţă socială şi terapie ocupaţională din cadrul Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Sasca Mică.

În urma activităţilor terapeutice, gospodărești, educativ-culturale cu tematică desfăşurate în centrul de la Sasca Mică, conform calendarului anual, au transmis reprezentanții centrului social, „entuziasmul beneficiarilor ne-a determinat să propunem înfiinţarea unui post de radio cu circuit intern, prin cablu, cu posibilitatea de extindere în viitor în mediul online, care ar completa şi acoperi nevoia de informare, educaţie şi divertisment a tuturor categoriilor de beneficiari şi în special a celor care au acces mai greoi la orice sursă de informare (imobilizaţi la pat, nevăzători, beneficiari cu stare decompensată, beneficiari care refuză implicarea în diferite activităţi de recuperare, educare şi divertisment)”.

 

·        Beneficii pentru bolnavi

 

Ideea acestui proiect, spun inițiatorii, a venit din necesitatea de a asigura un mediu plăcut şi confortabil de viaţă apropiat mediului familial şi totodată de a îmbunătăţi calitatea vieţii beneficiarilor centrului de recuperae prin activități diverse: beneficiarii îşi pot anunţa sărbătorirea zilei de naştere/onomastice, pot primi sau oferi felicitări şi dedicaţii muzicale; pot fi informaţi cu privire la tema de activitate a zilei, detalii, anunţuri de orice tip (şedinţe, curăţenie generală, baie, masă, reamintirea periodică a măsurilor de protecţie şi prevenţie privind infectarea cu virusul SARS COV-2 etc.); beneficiarii pot recita, cânta, pot să intre în rolul unui reporter sau moderator, DJ, pot spune o rugăciune etc.

Tot la radio vor fi difuzate muzică de relaxare şi poveşti terapeutice, se pot prelua şi transmite mesaje de interes pentru beneficiari oferite de alte posturi naţionale. Se poate face și un schimb de experienţă radiofonică la nivel judeţean şi naţional cu alte centre de profil și se pot purta discuţii libere despre subiecte din viaţa cotidiană, glume, zicători. Grupul ţintă al proiectului socio-educațional „Vocea sufletelor noastre” îl constituie beneficiarii CRRN Sasca Mică - Casa Erika. Totalul investiției este de 7.000 de euro, bani folosiți pentru achiziționarea de echipamente și materiale necesare funcționării radioului, sumă donată prin implicarea partenerilor centrului din Germania.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Postul de radio cu circuit închis „Vocea sufletelor”, inaugurat la Centrul de Recuperare Sasca Mică.
 Vizualizări articol: 1389 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Postul de radio cu circuit închis „Vocea sufletelor”, inaugurat la Centrul de Recuperare Sasca Mică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei