Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 feb 2022 - Anul XXVII, nr. 37 (7954)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ce se mai fură

Hoții de catalizatoare auto adună furt după furt și în acest an

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Hoții de catalizatoare auto, cu zeci de fapte comise anul trecut, în special în municipiul Suceava, încep să facă și în acest an tot mai multe pagube. În a doua parte a lunii ianuarie, mai multe furturi de catalizatoare s-au înregistrat în zona cartierului George Enescu din municipiul Suceava. Deși ar părea un gen de furt greu de comis, hoții se mișcă extrem de repede, de obicei în echipă de trei autori.

În total, din informațiile noastre, în 2022 ar fi sesizate până acum 5-6 furturi de acest gen, înregistrate cu autori necunoscuți.

Există și cel puțin o faptă de furt înregistrată de o cameră de supraveghere, însă asta nu poate ajuta prea mult la anchetă, având în vedere că hoții acționează pe timp de noapte, bine camuflați. 

În anii trecuți, s-a acționat, la nivel național, față de mai multe grupări de acest gen, o parte din hoți fiind prinși.

Afacerea se dovedește însă rentabilă pentru hoți, astfel explicându-se de ce apar noi furturi.      

Furturile de catalizatoare auto au luat avânt în ultima perioadă, în multe zone ale țării. În fiecare catalizator se găsesc de la 2 la 10 grame de platină, care poate fi valorificată la un preț bun. Pe lângă asta, un catalizator la mâna a doua se vinde cu sume între 50 şi 500 de euro. Furtul de catalizatoare este mai facil la mașinile cu o oarecare vechime.

Hoţii de catalizatoare auto ridică pe cric maşina parcată, apoi taie cu un flex efectiv toba catalitică de sub maşină şi pleacă cu ea. Păgubiții îşi dau seama de furt abia a doua zi dimineaţă, când pornesc maşinile.

Hoţii acţionează în grupuri de minimum trei persoane: unul ridică maşina pe cric, altul operează cu flexul, al treilea stă de „şase”, cu o maşină cu motorul pornit, gata să demareze la orice semn de pericol.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hoții de catalizatoare auto adună furt după furt și în acest an.
 Vizualizări articol: 3063 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.5 din 2 voturi
Hoții de catalizatoare auto adună furt după furt și în acest an2.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei