Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 iun 2020 - Anul XXV, nr. 144 (7449)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Numărul de pacienți Covid din spitalele Suceava și Rădăuți se îndreaptă spre capacitatea maximă

Luni, 22 Iunie 2020 (17:27:02)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Autoritățile administrației publice și medicale din județul Suceava sunt îngrijorate de creșterea numărului de pacienți confirmați cu Covid-19 internați în Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, ca urmare a ultimelor două focare, de la centrele de îngrijire din Sucevița și Vama. Prefectura Suceava a informat, luni, că în ultimele 24 de ore au fost internate în spitalul județean 13 persoane diagnosticate cu Covid – 19 și au fost externate 3 persoane.

În Spitalul de Urgență Suceava erau luni internați 507 pacienți, dintre 177 pacienți Covid-19 (față de 173, duminică) și 330 pacienti nonCovid. În secția ATI erau internați 9 pacienți. La Spitalul Municipal Rădăuți erau internați 71 de pacienți Covid și 11 persoane suspecte de infecție cu Covid- 19. Capacitatea maximă pentru pacienți Covid este de 200 de locuri la Suceava și 98 de locuri la Rădăuți.

Luni, 22 iunie, la ora 9.00, în județul Suceava erau în autoizolare la domiciliu 3.998 de persoane și în carantină instituționalizată 5 persoane. Persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase și nu prezintă simptomatologie specifică afectării cu virusul Covid – 19.

Conform situației întocmite de către DSP Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 3.251 persoane declarate vindecate.

Luni, la Prefectură a fost convocat în ședință extraordinară Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în cadrul căreia s-a stabilit ca pentru evitarea unor situații în care soluționarea operativă a problemelor apărute „este grevată de o serie de factori ce țin de organizare și raportare în dinamică”, să se aplice o serie de măsuri menite „să fluidizeze fluxul informațional- decizional”.

Astfel, s-a stabilit să se efectueze raportarea în dinamică a situațiilor cu potențial de focar, la care sunt în desfășurare anchete epidemiologice / teste, chiar dacă rezultatele nu au fost încă definitivate. Instituțiile cu atribuții în gestionarea situațiilor generate de Covid- 19 vor raporta de acum zilnic, până la ora 8.30, datele către Centrul Județean pentru Coordonarea și Conducerea Intervenției.

De asemenea, s-a stabilit ca bazele de date să fie astfel organizate încât să existe o monitorizare și analiză permanentă, la nivelul zonei de competență, a incidenței cazurilor confirmate cu SARS- CoV- 2, înregistrate la nivelul fiecărei unități administrativ teritoriale.

Totodată, se face monitorizarea permanentă a gradului de ocupare a locurilor din spitalele de linia 1 și 2 destinate pacienților/ suspecților de Covid-19.

În caz de iminentă aglomerare a spitalelor, situația va fi gestionată cu implicarea directorilor medicali ai acestora și cu coordonatorului desemnat pentru gestionarea situației Covid-19 la nivelul Regiunii de Nord Est.

Situațiile în care este probabilă atingerea capacității de internare disponibilă și la care nu s-au găsit soluții la nivel de județ trebuie raportate urgent la nivel regional și central.

Monitorizarea permanentă se aplică și centrelor de îngrijire a persoanelor în vârstă/ cu handicap, atât publice, cât și private.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Numărul de pacienți Covid din spitalele Suceava și Rădăuți se îndreaptă spre capacitatea maximă.
 Vizualizări articol: 2759 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Numărul de pacienți Covid din spitalele Suceava și Rădăuți se îndreaptă spre capacitatea maximă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei