Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 iun 2020 - Anul XXV, nr. 144 (7449)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Suceava, oraș verde

Suceava va avea cea mai modernă bază auto pentru transport electric în comun din România

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cea mai modernă bază auto pentru transport electric în comun din România, care este în curs de amenajare în municipiul Suceava, a fost vizitată în teren, sâmbătă, de o delegație cu oaspeți de seamă - Prim-ministrul Ludovic Orban și miniștrii Lucian Bode (Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor) și Adrian Oros (Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale), alături de președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, deputați și senatori suceveni.
Primarul Sucevei, Ion Lungu, în calitate de gazdă, le-a făcut turul de onoare, prezentându-le autobaza electrică care face parte din Divizia de transport electric a societății de transport public local, TPL.
Cei prezenți au apreciat strategia de transport ecologic a municipalității, care cuprinde: 62 de autobuze electrice, autobază nouă, 59 de stații de încărcare standard, rapide și ultrarapide, 54 de stații de transport modernizate cu e-tiketing, afișaj electronic, camere video și dispecerat.
Deocamdată, în folosință sunt doar cinci autobuze electrice de capacitate mică (prezente la autobază), achiziționate din fonduri elvețiene, dar deja a fost finalizată licitația pentru încă 17 la fel, din fonduri europene.
Acestora li se adaugă și 40 de autobuze electrice mari, de 12 metri lungime, din care 25 achiziționate direct de municipalitatea suceveană, tot printr-un proiect cu finanțări europene, cât și 15 autobuze care sunt licitate printr-un proiect comun cu Ministerul Dezvoltării.
“Acest amplu proiect din fonduri europene, completat cu cel anterior, pe fonduri elvețiene, face din Suceava un oraș verde. Pentru municipiul reședință de județ era absolut necesar un astfel de proiect pentru reducerea poluării, având în vedere că mulți ani Suceava a fost un oraș puternic industrializat, poluat”, a spus Ion Lungu.

El i-a mai spus premierului că după finalizarea acestui proiect vor scădea semnificativ costurile societății de transport, iar sucevenii vor beneficia și de bilete pentru transportul local la prețuri mai mici.
Strategia Sucevei de transport electric integrat, pentru un oraș verde, a fost premiată deja în mai multe rânduri - cel mai bun proiect de transport public la Gala Smart City Industry Awards 2019 și Premiul de Excelenţă în Transport Public şi Mobilitate la Gala Asociaţiei Municipiilor din România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceava va avea cea mai modernă bază auto pentru transport electric în comun din România.
 Vizualizări articol: 2298 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Suceava va avea cea mai modernă bază auto pentru transport electric în comun din România2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei