Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 iun 2020 - Anul XXV, nr. 144 (7449)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Câine împușcat, salvat de ”Casa lui Patrocle”. Asociația cere o anchetă pentru vânătoare ilegală

Luni, 22 Iunie 2020 (18:08:45)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Reprezentanții Asociației de protecție a animalelor ”Casa lui Patrocle” au răspuns la apelul unui bărbat din Pârteștii de Jos, care a cerut ajutor pentru a salva un câine care se afla într-o stare deplorabilă, fără a se mai putea mișca. Bărbatul a crezut că acesta a fost ”rupt” de câinii ciobănești de la o stână din apropiere, dar ulterior s-a stabilit că acesta a fost împușcat și lăsat să agonizeze. Totul a plecat de la sesizarea unui localnic, care a depus inițial o reclamație la Garda Forestieră, în care reclama tăieri ilegale de pădure și pășunatul oilor pe domeniul forestier și pe fondul de vânătoare, acuzat fiind un cioban care are stâna la limita dintre Pârtești și Cacica. Problema câinelui nu i-a interesat pe inspectorii forestieri, deși li s-a adus la cunoștință, astfel că omul a sunat la 112 și a trecut prin telefon pe la Jandarmerie, Poliție și chiar pe la veterinarul de la Circa Pârteștii de Jos.

Disperat că nimeni nu face nimic, omul a sunat și la redacția Monitorului de Suceava, iar noi, la rândul nostru, am luat legătura cu Roxana Ciornei, președinta Asociației ”Casa lui Patrocle”. Aceasta a reacționat imediat și s-a deplasat la fața locului, unde a găsit câinele agonizând în pădure, după care a alertat și alte autorități, la fața locului ajungând polițiști de la Gura Humorului și medicul veterinar Andrei Moroșan, care a răspuns pozitiv în acest caz. Povestea este mai complexă, un cioban din zonă fiind acuzat de mai multe nereguli, legate de tăieri de lemn și câini ciobănești pe care i-ar lăsa slobozi, însă aceasta este o problemă despre care știm puține acum și nu poate fi detaliată la acest moment.

Cu referire la câinele salvat, Roxana Ciornei a relatat: ”Ajungem noaptea târziu cu câinele la veterinar în Suceava. Perfuzat, stabilizat, internat, iar după radiografii avem parte de alt șoc - câinele fusese și împușcat, ciuruit, plin de alice, oasele sparte, picioare făcute praf. De pe 10 iunie și până vinerea trecută, când a fost externată, cățelușa a luptat să trăiască, iar doctorul a tras de ea s-o țină în viață și să-i reconstruiască picioarele. Un picior i-a fost amputat, altul are plăcuțe și șuruburi. Dar fetița este bine și a avut zile să trăiască cum n-am mai întâlnit în alt caz! Era de-ajuns ca o singură alică să-i atingă un organ vital, însă toate au nimerit în picioare! Radiografia în care se văd alicele este dovada că s-a tras cu o armă de vânătoare”.Cei de la asociație spun că au făcut verificări în urma cărora li s-a confirmat clar că în perioada pandemiei nu a existat nici o partidă de vânătoare autorizată și nici o autorizație de vânătoare emisă pe acea zonă.

În aceste condiții uzul de armă ar fi ilegal, chiar dacă a fost vorba de un câine al nimănui: ”N-am depus nici o sesizare, nici nu o vom face, ci cerem public pe această cale să se facă dreptate! Punem la dispoziția autorităților toate materialele adunate, toata munca noastră, poze, filmări, iar medicul veterinar - raportul medical, radiografiile și muniția extrasă”, a mai punctat Roxana Ciornei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Câine împușcat, salvat de ”Casa lui Patrocle”. Asociația cere o anchetă pentru vânătoare ilegală.
 Vizualizări articol: 1662 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Câine împușcat, salvat de ”Casa lui Patrocle”. Asociația cere o anchetă pentru vânătoare ilegală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei