Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 iun 2020 - Anul XXV, nr. 144 (7449)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

PRO SANATATE

Semnificații psihosomatice – mâinile și zonele lor

Coatele sunt corelate cu capacitatea noastră de a fi flexibili în acțiunile întreprinse, de a fi capabili în a „ne plia” față de o anumită conjunctură dată.

La nivelul antebrațelor apar dezechilibre atunci când există dificultăți în a alege mijloacele și modul în care trebuie să acționăm, sau în a accepta acțiunile pe care credem că trebuie să le desfășurăm, dar sunt contra voinței noastre.

Încheieturile mâinilor sunt în rezonanță cu stările de suplețe, fermitate și voință. Apar dezechilibre în aceste zone deoarece nu știm cum să echilibrăm eficient aceste două aspecte: flexibilitatea și fermitatea, când manifestăm o anumită rigiditate în acțiunile noastre (lipsă de suplețe când suntem prea independenți sau când ne lipsește fermitatea și determinarea), când suntem prea contractați, prea tensionați în momentul în care ne implicăm într-o activitate.

Mâinile sunt în rezonanță cu stările de control - „a conduce cu o mână de fier”, cu capacitatea de a crea, de a face. Tot mâinile sunt corelate cu exprimarea armonioasă, cu comunicarea și cunoașterea - o cunoaștere directă prin atingere. Mâinile sunt în rezonanță cu impunerea unei stări de dominare, de putere, de autoritate, cu capacitatea de a dărui, cu stările de posesivitate, de a apuca etc.

Degetele de la mână sunt în rezonanță cu stările de finețe, de dexteritate, cu capacitatea de a ne opri asupra detaliilor și cunoașterea prin atingere. Afecțiunile ce se manifestă la nivelul degetelor pot semnala că nu suntem atenți la micile detalii ale vieții sau, din contra, că ne oprim excesiv asupra unui detaliu pierzând din vedere semnificația întregului. Stările de rigiditate și durerile ce se pot manifesta la nivelul articulațiilor degetelor pot semnaliza o stare de inflexibilitate față de un anumit detaliu al vieții noastre.

Degetul mare de la mână este corelat cu capacitatea de a avea priză asupra lucrurilor, evenimentelor; de a avea control, de a proteja sau de a condamna - în funcție de orientarea lui în conversație, în sus sau în jos. Dezechilibrele ce se pot manifesta la acest nivel semnalizează că nu ne considerăm capabili sau că nu suntem capabili de a controla o anumită situație. Pe acest deget se află Meridianul Plămânilor.

Degetul arătător este în rezonanță cu acțiunea de a arăta, de a ordona, de a afirma autoritatea, de a dirija. Indexul sau degetul cunoașterii - majoritatea atingerilor le realizăm cu ajutorul lui - mai este corelat cu capacitatea de a arăta direcția, de a ne afirma punctul de vedere, de a puncta un anumit lucru. Pe acest deget se află Meridianul Intestinului Gros.

Degetul mijlociu este în rezonanță cu manifestările forței, cu starea de posesivitate, de creativitate și cu stările de manifestare a sexualității. Afecțiunile ce se manifestă la acest nivel indică adesea prezența unor stări de insatisfacție și de frustrare. Pe acest deget se află Meridianul Pericard Vase-Sex.

Dezechilibrele ce se pot manifesta în zona degetului inelar pot indica incapacitatea de coeziune, de unire, de a genera o stare de coerență. Pe acest deget se află Meridianul Triplul Încălzitor.

Dezechilibrele ce pot să apară la nivelul degetului mic pot indica faptul că nu suntem dispuși să ne ascultăm intuiția, că suntem prea pretențioși. Acest deget scoate în evidență și legăturile cu familia. Pe acest deget se află Meridianul Inimii și Meridianul Intestinului Subțire.

Unghiile de la mâini reprezintă capacitatea noastră de a ne apăra și de a ne proteja, un potențial refuz de a crește și a ne maturiza, sau o interiorizare a unei stări de ranchiună neexprimată.

Toate aceste informații legate de diferitele părți ale corpului și semnificațiile lor psihosomatice sunt extrase din cartea „Gândire pozitivă, cauzele afecțiunilor și alimentație sănătoasă” pe care urmează să o republicăm anul acesta. Cartea va conține o amplă prezentare a semnificațiilor psihosomatice ale diferitelor părți ale corpului și afecțiunile asociate lor, metode și tehnici terapeutice necesare vindecării și o gamă largă de cure de detoxifiere, plante terapeutice, reguli de viață sănătoasă.

 

Psiholog Mihai Moisoiu

Tel. 0753937223

www.mihaimoisoiu.ro

E-mail: mmmoisoiu@gmail.com

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Semnificații psihosomatice – mâinile și zonele lor.
 Vizualizări articol: 2222 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.79/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 52 voturi
Semnificații psihosomatice – mâinile și zonele lor4.8552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei