Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 apr 2020 - Anul XXV, nr. 85 (7390)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Zeci de ghivece cu flori în locul credincioșilor, la slujba de Florii

Duminică, 12 Aprilie 2020 (18:13:53)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

“O imagine care m-a făcut să lăcrimez, cât sunt de bărbat… ”, e mesajul pe care l-am primit în această după-amiază pe pagina de Facebook a Monitorului de la Dănuț Ababei, mesaj însoțit de mai multe fotografii. 

Imgini emoționante de la o parohie din Dumbrăveni, acolo unde   în locul enoriașilor care nu au putut fi prezenți la slujba de Florii, ca urmare a interdicțiilor impuse de autorități, au apărut ghivece cu flori.

Pe băncuțele pe care stăteau de regulă credincioșii în capela Parohiei Ortodoxe Dumbrăveni IV au fost astăzi, la slujbă, ghivece cu flori. Micuța capelă a parohiei a cărei biserică e încă în fază de construcție era plină de culori și parfum de primăvară.

Părintele paroh Constantin Chelba a scos boxele și instalația de sunet, pentru ca enoriașii care locuiesc în apropierea lăcașului de cult să audă slujba prilejuită de sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim.

“Parohia este de un an înființată. Pe 7 aprilie, anul trecut, a fost sfințită. Avem în jur de 190 de familii. M-am gândit că ar fi frumos ca în condițiile actuale să nu avem biserica chiar goală și atunci am trimis vorbă prin sat ca cine dorește să trimită un ghiveci cu flori”, explică părintele Chelba.

Și capela s-a umplut de ghivece cu flori, fiind așezate chiar și pe băncuțele din jurul micuțului lăcaș de cult. Enoriașii au trimis prin pălimar, prin dascăl, care cum a putut, câte un ghiveci cu flori, care va rămâne la locul lui inclusiv în Noaptea de Înviere.

Enoriașii au primit duminică după-amiază, tot prin voluntari ai parohiei, ramuri de salcie sfințite în timpul slujbei de Florii.

Așa cum spune tradiția, ramurii de salcie sfințită se pun la ferestrele caselor, apoi se așază la icoane.

Într-o laterală a capelei cu flori se construiește biserica cu hramul Sfinții Împărați Constantin și Elena și Sf. Voievod Ștefan cel Mare, lăcaș de cult pe care părintele paroh speră, cu bunăvoința Celui de Sus, să-l finalizeze la anul și să-l sfințească.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de ghivece cu flori în locul credincioșilor, la slujba de Florii.
 Vizualizări articol: 2598 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 1 vot
Zeci de ghivece cu flori în locul credincioșilor, la slujba de Florii3.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei