Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 apr 2020 - Anul XXV, nr. 85 (7390)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Regrete

Dumitru Teodorescu, directorul cotidianului Crai Nou, a plecat dintre noi la 70 de ani

Sâmbătă, 11 Aprilie 2020 (10:38:48)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Unul dintre cei mai experimentați oameni de presă din Suceava, Dumitru Teodorescu, directorul  cotidianului Crai Nou, s-a stins din viață vineri, 10 aprilie. În vara acestui an urma să împlinească 70 de ani.
Numele său se află înscris încă de acum patru ani în ”Cartea de onoare a valorilor bucovinene” , acesta fiind în presă încă din 1972 și conducând ziarul cu cea mai mare vechime din presa scrisă locală, “Crai  nou”, înființat în 1946.
Anunțul morții sale a fost făcut de către profesorul Petru Tomegea:
Dragă Mitică, Dragă Domnule Dumitru Teodorescu, drum bun spre Câmpiile Eleusine! Te vom prețui mereu. Ai fost un stâlp drept al presei sucevene. Lași în urmă o echipă tânără și valoroasă la ctitoria ta, Crai Nou! Dumnezeu să te ierte și să te aibă în pază! Condoleanțe familiei!”.
Un anunț îndurerat a venit și din partea colegilor din presă, care lucrează la Crai Nou – Daniela Beale și Magda Axon:
S-a stins din viaţă șeful nostru, directorul ziarului Crai Nou, DUMITRU TEODORESCU. Simt jale, teamă şi o tristeţe adâncă, adâncă. M-am dus în amintiri din zilele noastre vesele, împreună, în timp ce mintea şi sufletul refuză să priceapă urâtul veştii. Ar mai fi un milliard de fraze de scris si miliarde de cuvinte de spus. Sau doar de păstrat tăcere...Îţi spun la plecare doar „Mulţumesc, şefu’, odihnește-te în pace și să mă ierți că am mai bombănit uneori!".
Nu în ultimul rând, primarul Sucevei, Ion Lungu, a ținut să transmită condoleanțe familiei îndurerate și să spună câteva cuvinte despre omul Dumitru Teodorescu:
“Am avut o colaborare foarte bună. Era un ziarist  de modă veche, ținea la principii, nu dădea o știre fără să te contacteze, să dai dreptul la replică.
O altă latură pe care am apreciat-o la domnul Teodorescu a fost cea legată de credință, a fost totdeauna aproape de biserică. Presa suceveana a pierdut un profesionist, avea o "peniță" fină, scria articole pe care îți facea plăcere să le citești până la capăt. Dumnezeu să-l odihnească în pace!"
.

 

 

Colectivul ziarului „Monitorul de Suceava” transmite pe această cale sincere condoleanțe familiei îndoliate și colegilor de la „Crai Nou”. Dumnezeu să îl odihnească în pace!


Pentru a afla mai multe despre Dumitru Teodorescu, vă invităm să citiți interviul realizat cu el de către redactorul-șef al Monitorului de Suceava, Tiberiu Avram.

https://www.monitorulsv.ro/Ultima-ora-local/2020-04-11/Dumitru-Teodorescu-de-la-dragostea-pentru-chineza-la-invatamant-si-jurnalism
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dumitru Teodorescu, directorul cotidianului Crai Nou, a plecat dintre noi la 70 de ani.
 Vizualizări articol: 4663 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dumitru Teodorescu, directorul cotidianului Crai Nou, a plecat dintre noi la 70 de ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei