Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 apr 2020 - Anul XXV, nr. 85 (7390)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dosar penal pentru sucevenii întorși de la Sibiu, dar și pentru o asistentă medicală care a încălcat măsura autoizolării

Duminică, 12 Aprilie 2020 (13:42:41)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Suceveni din comuna Pătrăuți, care au fost întorși din drum de către polițiștii de frontieră ai aeroportului din Sibiu în momentul în care intenționau să plece la muncă în Germania, s-au ales cu dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

Tot un dosar penal a fost deschis și pentru o asistentă medicală care nu a respectat măsura autoizolării la domiciliu și a fost identificată în afara domiciliului, informează Prefectura Suceava.
Instituția a mai informat că 196 de amenzi în valoare totală de 763.000 lei au fost aplicate ca urmare a verificărilor de sâmbătă, 11 aprilie, în vederea prevenirii și combaterii infectării cu Covid-19.

Au fost verificate 3.185 de persoane aflate în autoizolare sau carantinare, precum și 78 de societăți comerciale.

Amenzile au fost date pentru încălcarea prevederilor privind circulația persoanelor. De asemenea pentru două persoane care nu au respectat izolarea la domiciliu s-a dispus măsura carantinării.

La acțiunile de sâmbătă au participat echipe mixte - 291 de polițiști, 101 polițiști locali, 34 de militari MApN și 90 de jandarmi, aceștia verificând la domiciliu persoanele aflate în autoizolare, precum și locațiile de carantinare.

„Având în vedere situația epidemiologică pe teritoriul județului Suceava și ținând cont de măsurile autorităților de limitare a răspândirii Covid-19, readucem în atenția sucevenilor care sunt izolați la domiciliu că sunt obligați ca, atunci când întâmpină și semnalează probleme legate de furnizarea unor utilități publice, să înștiințeze operatorii despre acest aspect, pentru ca accesul pe proprietatea lor (locuință/gospodărire) să se facă cu echipament de protecție (combinezon, mască, mănuși etc.).

Totodată, aducem în atenția tuturor operatorilor publici și privați că, pentru a evita situațiile în care sucevenii izolați la domiciliu nu declară că se află într-o situație de risc, aceștia pot apela numărul de telefon 0230.220103, linie deschisă la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență, prin Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției pentru a identifica persoanele izolate la domiciliu și a lua măsurile de protecție necesare atunci când este obligatorie intervenția echipelor la locuința/gospodăria abonatului.

Singura cale prin care putem stopa răspândirea COVID-19 este reducerea la minimum a riscului de expunere”, transmite Prefectura.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dosar penal pentru sucevenii întorși de la Sibiu, dar și pentru o asistentă medicală care a încălcat măsura autoizolării.
 Vizualizări articol: 1633 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Dosar penal pentru sucevenii întorși de la Sibiu, dar și pentru o asistentă medicală care a încălcat măsura autoizolării5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei