Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 apr 2020 - Anul XXV, nr. 85 (7390)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ambulatoriul de diabet al Spitalului Suceava își reia activitatea de luni, 13 aprilie

Duminică, 12 Aprilie 2020 (13:06:49)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ambulatoriul de specialitate Diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice din cadrul Spitalului Judeţean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava va relua de luni, 13 aprilie a.c., activitatea pentru consultații şi prescriere de reţete prin sistemul de telemedicină, conform prevederilor legale în vigoare, a informat, duminică, medicul coordonator, dr. Claudiu Cobuz.

Acesta a declarat că pacienţii cu diabet zaharat nu se vor deplasa la spital, ci vor putea trimite e-mail pe adresa ambdiabet@spjsv.ro şi/sau vor suna la următoarele numere de telefon în intervalul orar 8.00-15.00: dr. Claudiu Cobuz – medic primar coordonator - 0783 156 486; dr. Simona Clus – medic primar - 0755 946 000; dr. Cristina Chiţan – medic specialist - 0745 769 856.

„În acest fel, prin telemedicină se permit consultațiile zilnic, ori de câte ori este nevoie, minimizând riscul complicațiilor pe termen lung şi reducând către zero riscul infectării cu COVID a pacienților noştri cu diabet zaharat”, a arătat dr. Cobuz.

Activitatea ambulatoriului a fost sistată odată cu declanșarea crizei epidemiologice de la Spitalul Judeţean de Urgență Suceava, iar prescrierea medicaţiei antidiabetice se efectuează cu mare dificultate la nivelul medicilor de familie. Potrivit legislației, medicii din ambulatoriu pot acorda, pe perioada stării de urgență, consultații la distanță, „astfel încât telemedicina oferă un număr mare de servicii pentru pacienți, un ajutor medical mult mai convenabil şi accesibil pentru pacienții cu diabet zaharat pe perioada pandemiei”, a afirmat medicul coordonator al ambulatoriului de diabet. Acesta a mulțumit conducerii militare a spitalului, managerului col. dr. Daniel Derioiu Daniel și directorului medical lt.-col. dr. Dinu Chioralia, pentru sprijinul acordat în vederea redeschiderii ambulatoriului.

Dr. Claudiu Cobuz a precizat că ambulatoriul de Diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice din cadrul Spitalului Judeţean Suceava deservește toate persoanele cu diabet zaharat de la nivelul Județului Suceava şi realizează zilnic peste 100 de consultații. „Diabetul zaharat face parte din grupul afecţiunilor cronice în a căror strategie terapeutică un loc aparte îl ocupă educaţia continuă a pacientului. Pe parcursul evoluţiei bolii trebuie luat în considerare orice eveniment capabil a determina modificarea calităţii vieţii, apariţia complicaţiilor diabetului şi/sau afecţiunilor asociate. Concomitent, trebuie asigurate informaţii şi deprinderi cu privire la noile posibilităţi terapeutice, în scopul unui management corespunzător al bolii şi atingerii unui echilibru metabolic optim”, a mai spus dr. Claudiu Cobuz.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ambulatoriul de diabet al Spitalului Suceava își reia activitatea de luni, 13 aprilie.
 Vizualizări articol: 3468 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ambulatoriul de diabet al Spitalului Suceava își reia activitatea de luni, 13 aprilie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei