Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 apr 2020 - Anul XXV, nr. 85 (7390)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Gen. Ionel Oprea: „Nu cred că cineva și-a închipuit că, dacă aducem medici în uniformă militară aici sau cu educație militară, nu va mai muri nimeni”

Duminică, 12 Aprilie 2020 (13:45:59)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doctorul Ionel Oprea, secretar de stat în Ministerul Sănătății și general în rezervă, a răspuns, sâmbătă, unei întrebări care apare tot mai frecvent în spațiul public: de ce se mai moare în spitalul din Suceava și după ce conducerea civilă a fost schimbată cu una militară.

„Nu cred că cineva și-a închipuit că, dacă aducem medici în uniformă militară aici sau cu educație militară, nu va mai muri nimeni. Altfel îi plimbam pe tot mapamondul și automat nu mai apăreau decese COVID-19”, a declarat generalul doctor Ionel Oprea. Acesta a explicat că sunt în continuare pacienți cu evoluții grave și, din păcate, multe evoluții sunt imprevizibile, „agravările producându-se la pacienți care inițial au avut evoluție bună, sau apar brusc și trebuie să reacționăm”. Punctele cele mai fierbinți sunt Unitatea de Primiri Urgențe și secția de Terapie Intensivă, care a fost extinsă pentru a putea acoperi numărul de pacienți care se estimează că vor ajunge în stare critică, în perioada următoare.

 

 „Să aveți speranță și încredere că acest focar se va stinge”

În baza estimării de creștere a numărului de cazuri de infectare cu COVID-19 în județul Suceava, gen. Oprea a declarat că s-a suplimentat numărul de ventilatoare, de la Botoșani, Vatra Dornei și din alte zone limitrofe, și continuă de asemenea achizițiile.

Potrivit generalului, Spitalul de Urgență Suceava lucrează acum la o capacitate de 50%. „O să-și dobândească întreaga capacitate, promitem acest lucru, indiferent de eforturile pe care le vom face. Nu cred că în Suceava se vor vedea acele dezastre din Lombardia sau din alte zone ale lumii. Să aveți speranță și încredere că acest focar se va stinge, dar trebuie ca în această perioadă să ne punem frâu unor porniri inadecvate. Stările conflictuale trebuie puțin manageriate altfel”, a afirmat generalul medic Ionel Oprea.

Oficialul guvernamental a ținut să sublinieze „sprijinul deosebit” acordat spitalului de autoritățile locale și județene, care „au răspuns cu promptitudine solicitărilor, colaborăm foarte bine”. De asemenea, acesta a mai spus că grija militarilor care au venit la spital „nu este să găsim vinovați”.

„Unul dintre obiectivele noastre este de a lăsa o echipă funcțională după ce vom fi extrași de aici, care a căpătat mai multă experiență, mai multe cunoștințe despre ceea ce înseamnă echipă, mai multă solidaritate, mai mult umanism”, a mai spus generalul Ionel Oprea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gen. Ionel Oprea: „Nu cred că cineva și-a închipuit că, dacă aducem medici în uniformă militară aici sau cu educație militară, nu va mai muri nimeni”.
 Vizualizări articol: 1960 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Gen. Ionel Oprea: „Nu cred că cineva și-a închipuit că, dacă aducem medici în uniformă militară aici sau cu educație militară, nu va mai muri nimeni”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei