Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 sep 2011 - Anul XVI, nr. 229 (4827)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sistemul Informatic Unic Integrat al CNAS, selectat printre cele mai bune proiecte internaţionale

Miercuri, 28 Septembrie 2011 (13:06:35)

Proiectul Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) dezvoltat de CNAS a fost selectat ca finalist la categoria proiecte de mari dimensiuni de către Asociaţia Internaţională de Project Management (IPMA), urmând să participe la Gala Premiilor care va avea loc în octombrie, în Australia.

Selectarea SIUI a fost realizată în urma unui audit efectuat de o echipă de auditori internaţionali ai IPMA, veniţi din Turcia, Olanda, China, Iran şi Grecia.

Ulterior, evaluarea tuturor proiectelor candidate s-a realizat de un juriu internaţional la 18 septembrie 2011 la Berlin. În urma acestei evaluări, proiectul SIUI a fost selectat ca finalist în competiţia ca se va desfăşura în 11 octombrie 2011 la Brisbane, Australia, în cadrul celui de-al 25-lea Congres Mondial al IPMA.

În competiţia finală, la categoria Big-Sized Projects, SIUI concurează cu alte şase proiecte din diferite arii de activitate, din India, Rusia, Italia, Germania.

"Această distincţie oferită de prestigioasa organizaţie Internaţional Project Management dovedeşte performanţa Sistemului Informatic Integrat dezvoltat la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Promovarea instrumentelor informatice pentru dezvoltarea unui sistem medical modern duce la o mai bună gestionare a fondului de asigurări de sănătate şi la creşterea calităţii actului medical, în beneficiul direct al asiguraţilor. SIUI este în prezent unul dintre cele mai mari sisteme informatice dezvoltate în România. Sistemul este 100% operaţional şi funcţionează progresiv de mai bine de trei ani, fiind singurul mijloc prin care se raportează serviciile medicale şi se efectuează plata acestora", a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, preşedintele CNAS, Lucian Duţă.

IPMA – International Project Management Association - este o renumită organizaţie non-profit pentru managementul organizaţiilor, reunind mai mult de 50 de asociaţii naţionale de management de proiect, cu membri în Europa, America de Nord, America de Sud, Asia, Africa, Orientul Mijlociu şi Australia.

Premiile IPMA se acordă la 3 categorii: Mega-sized Projects, Big-Sized Projects şi Medium-Sized Projects.

SIUI a participat în competiţie cu numele "Single Integrated Information System (SIUI) for the National Health Insurance House in Romania (NHIH)", realizat de Hewlett Packard Romania şi SIVECO Romania SA.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sistemul Informatic Unic Integrat al CNAS, selectat printre cele mai bune proiecte internaţionale.
 Vizualizări articol: 528 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Sistemul Informatic Unic Integrat al CNAS, selectat printre cele mai bune proiecte internaţionale5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei