Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 nov 2007 - Anul XII, nr. 271 (3644)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Formula 1

Titlul mondial se decide azi

Titlul mondial obţinut de Kimi Raikkonen este suspendat în aşteptarea deciziei Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA), care examinează, joi, la Londra, apelul echipei McLaren-Mercedes după hotărârea comisarilor de la Grand Prix-ul Braziliei de a nu sancţiona Williams şi BMW Sauber. Decizia Curţii de Apel a FIA va avea drept consecinţă confirmarea titlului câştigat pe pistă de Kimi Raikkonen - varianta cea mai plauzibilă - sau oferirea titlului lui Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes), informează AFP. La 21 octombrie, după cursa de la Interlagos, FIA a anunţat că a convocat echipele Williams şi BMW-Sauber pentru o eventuală încălcare a regulamentului privind combustibilul. FIA a decis să nu se ia nicio măsură, oficializând titlul obţinut de pilotul echipei Ferrari, Kimi Raikkonen. Ancheta a fost declanşată deoarece "temperatura combustibilului folosit la maşina 9 (a lui Nick Heidfeld), 10 (Robert Kubica), 16 (Nico Rosberg) şi 17 (Kazuki Nakajima) era cu peste zece grade mai mică decât cea ambiantă". După luarea acestei decizii de a nu fi sancţionate echipele Williams şi BMW-Sauber, echipa McLaren a făcut apel. Hamilton a terminat pe locul 7, după trio-ul Rosberg-Kubica-Heidfeld, pierzând la un punct titlul în faţa lui Raikkonen. Descalificarea a cel puţin doi dintre aceşti trei piloţi i-ar permite britanicului să câştige titlul mondial.

 

Hamilton nu vrea titlul mondial

 

Tânărul pilot de 22 de ani a afirmat, totuşi, că nu vrea să obţină un titlu la masa verde, chiar dacă acest lucru i-ar permite să devină primul campion mondial încoronat încă de la debut. "Nu vreau să câştig după descalificarea altor persoane", a repetat el. De asemenea, McLaren-Mercedes a asigurat că intenţia sa nu este să recupereze titlul la piloţi. "Nu este vorba ca echipa noastră să câştige la masa verde: noi vrem doar să obţinem clarificări în privinţa conţinutului regulamentelor şi acest lucru este în interesul tuturor echipelor", a declarat vicepreşedintele Mercedes Motorsport, Norbert Haug. La sfârşitul lunii octombrie, preşedintele FIA, Max Mosley, a afirmat că este "foarte puţin probabil" ca membrii Curţii Internaţionale de Apel să modifice rezultatul cursei braziliene şi al campionatului.

Curtea de Apel a FIA ţine în mâinile sale imaginea Formulei 1, la încheierea unui sezon deosebit de intens pe pistă - trei piloţi (Lewis Hamilton, Fernando Alonso şi Kimi Raikkonen) aflându-se în lupta pentru titlu în ultima cursă, lucru care nu s-a mai întâmplat din 1986-, dar distrus în culise mai ales de acuzaţiile de spionaj aduse de Ferrari celor de la McLaren-Mercedes, echipă exclusă din campionatul constructorilor şi amendată cu 100 de milioane de dolari.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Titlul mondial se decide azi.
 Vizualizări articol: 556 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Titlul mondial se decide azi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Sport

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei