Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 nov 2007 - Anul XII, nr. 271 (3644)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Planuri

Băsescu pregăteşte ceva

Preşedintele Traian Băsescu a fost întrebat, la Grupul de Dialog Social dacă pregăteşte ceva pentru a-i determina pe români să vină în număr mare la referendum, el răspunzând: „Da, pregătesc ceva, vă spun sâmbătă”.

El nu a dat alte detalii, însă a menţionat că nu este vorba de un eveniment de tip breaking news.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat recent că a convocat referendumul în aceeaşi zi cu euroalegerile, tocmai pentru a spori interesul electoratului pentru scrutin.

Asigurări.

Băsescu a dat asigurări ieri că nu se va produce o dublă invalidare în legătură cu introducerea uninominalului prin insuficienta prezenţă la vot şi, concomitent, prin nepromulgarea legii asumate de Guvern.

Şeful statului a fost întrebat dacă nu există riscul ca votul uninominal să nu fie introdus până la următoarele alegeri în cazul în care la referendum nu se vor prezenta suficient de mulţi alegători pentru validare şi dacă el nu va promulga legea în legătură cu care Guvernul şi-a asumat răspunderea.

Băsescu a răspuns că ştie că există posibilitatea ca referendumul să fie invalidat.

El a precizat că legea asumată de Guvern are ca termen de promulgare 26 noiembrie.

”După exit poll-uri (de la referendum, n.r.) şi înainte de a mă urca în avion pentru Spania (unde face, după referendum, o vizită oficială anunţată încă din primăvară, n.r.) voi şti ce am de făcut”, a spus Băsescu.

Variante.

El a ţinut să precizeze că va ţine cont de voinţa poporului, exprimată la referendum, în decizia privind promulgarea legii asumate de Guvern.

Băsescu a spus că are posibilitatea să retrimită legea la Parlament sau să sesizeze Curtea Constituţională „pe baza unui articol din Constituţie”.

El a adăugat, râzând, că mai poate câştiga timp pentru a se gândi la ce este de făcut cu această lege în cazul în care o trimite la Curtea Constituţională.

Şeful statului a ţinut însă să sublinieze că, potrivit Constituţiei, nu poate retrimite Parlamentului o lege decât o singură dată, după care este obligat să o promulge.

Băsescu precizat că "toate variantele sunt pregătite", referindu-se la problema promulgării legii asumate de Guvern, în funcţie de rezultatul care se va înregistra la referendum.

Întrebat ce va face în legătură cu această promulgare în cazul în care se va înregistra o prezenţă scăzută la referendum, astfel încât acesta să fie invalidat, Băsescu a răspuns: "Vedem, ne gândim, nu pot să vă răspund la tot, trebuie să mai existe şi surprize pentru partidele politice".

Mai multe derapaje.

Preşedintele Băsescu a ţinut să mai precuzeze că în perioada următoare se vor înmulţi "derapajele" Guvernului, întrucât nu există în acest moment "ţinte şi viziuni" construite, existând posibilitatea să se scape de sub control foarte multe lucruri.

"De multe ori fac observaţii legate de un minister sau de altul, de Guvern, de o atitudine a Guvernului...Cât timp le-am făcut la vreme şi a existat un mijloc de presiune oarecare pe Guvern prin prezenţa miniştrilor PD, au fost prea puţine derapaje. Era singura zonă pe care o puteam influenţa, să spunem, într-un fel sau altul. O să vedeţi cum se înmulţesc derapajele pentru simplul fapt că, din mai, am spus: «Hai să vedem dacă asta e o abordare constituţională corectă - să stau să privesc şi din când în când să mai fac o vizită în raport cu Guvernul»", a spus Băsescu.

"Eu cred că o să apară derapaje pentru că nu avem ţinte, viziuni construite în momentul de faţă şi aici riscăm să scăpăm foarte multe lucruri de sub control", a spus şeful statului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu pregăteşte ceva.
 Vizualizări articol: 812 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu pregăteşte ceva0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din National

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei