Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 nov 2007 - Anul XII, nr. 271 (3644)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Info economic

Convorbiri pe mobil mai ieftine

Clienţii operatorilor de telefonie mobilă vor plăti în 2010 un tarif mediu de 0,25 lei/minut, în scădere cu 30,6% faţă de preţul mediu practicat de companii în 2006, potrivit datelor ANRCTI prezentate în Strategia de reglementare a sectorului comunicaţiilor din România pentru perioada 2007-2010.

Autoritatea Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (ANRCTI) explică această evoluţie ca fiind efectul intensificării concurenţei în acest sector al pieţei de telecomunicaţii

Pentru anul 2007, ANRCTI anticipează că serviciile de telefonie mobilă vor fi tarifate în medie cu 0,32 lei/minut, comparativ cu 0,36 lei/minut în 2006.

 

Sistem unitar de clasificare a hotelurilor

Guvernul român şi cel ungar au convenit, ieri, să introducă un sistem unitar de clasificare a hotelurilor şi au discutat despre înfiinţarea unei asociaţii a staţiunilor balneare, precum şi despre stabilirea unei politici de marketing comună, pentru promovarea turismului pe pieţele străine.

Ministrul pentru Turism, Ovidiu Silaghi, a prezentat în şedinţa comună de Guvern româno-ungară un document în care se propune stabilirea unui sistem unitar de standarde de calitate a structurilor de primire turistică cu funcţiuni de cazare, înfiinţarea unei asociaţii a staţiunilor balneare din cele două ţări care să aibă o structură paritară la nivelul conducerii, precum şi o politică de marketing comună, care să permită în principal stabilirea unei mărci de zone şi a unei promovări comune şi eficiente pe plan internaţional.

 

Nereguli cu bilete de avion on-line

Peste 50% din site-urile care vând bilete de avion prezintă neregularităţi, în special la nivelul preţurilor, termenilor contractuali şi condiţiilor impuse, iar proprietarii au la dispoziţie patru luni pentru a corecta erorile, a declarat ieri Comisarul european pentru Protecţia Consumatorului.

Comisia Europeană a derulat, în perioada 24-28 septembrie, o investigaţie în 15 state membre ale Uniunii Europene, controalele vizând site-urile marilor companii aeriene, a celor low-cost, dar şi alte pagini de Internet pe care sunt vândute bilete de avion.

Din totalul celor 446 de site-uri verificate, 226 nu respectă reglementările europene pentru protecţia consumatorilor, prin spoturi publicitate care induc în eroare şi practici neconcurenţiale.

Belgia a fost ţara în care au fost remarcate cele mai multe probleme, la 46 din cele 48 de site-uri investigate fiind descoperite nereguli. La polul opus s-a situat Austria, unde nici una dintre paginile de Internet analizate nu încalcă reglementările europene.

 

Vânzările Dacia, în creştere

Vânzările Dacia la nivel mondial au crescut în primele zece luni ale anului cu 12,8%, la 185.560 de automobile, de la 164.498 de unităţi în aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce numărul de vehicule comercializate de grupul Renault a stagnat.

Numărul de maşini vândute de Dacia a urcat cu 13,7%, la 175.154 de unităţi, în timp ce vânzările de modele LCV au scăzut cu 1,4%, la 9.906 unităţi, se arată într-un comunicat al Renault.

 

Gerovital vrea la bursă

Acţionarii Gerovital Cosmetics (fosta fabrică Miraj) vor discuta, la începutul lunii decembrie, propunerea managementului de a lista bursă acţiunile societăţii, potrivit convocatorului adunării generale a acţionarilor.

Compania Mirajm, devenită din 1998 Gerovital Cosmetics, a primit de la statul român după 1990, alături de Farmec Cluj, dreptul de a produce marca Gerovital. Produsele medicale şi cosmetice cu marca Gerovital H3 "Ana Aslan" realizate în România sunt, încă, printre cele mai cunoscute din lume pentru proprietăţile lor anti-îmbătrânire.

Marca Gerovital H3 a fost înregistrată în 35 de ţări, întrucât patentul nu a fost protejat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Info economic.
 Vizualizări articol: 2314 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Info economic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei