Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 nov 2007 - Anul XII, nr. 271 (3644)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

FOTBAL PE PÂINE

Fotbal cu gloabe? Doar la noi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La exact 24 de ore după terminarea a ceea ce ne autosugestionam că ar fi trebuit să fie un derby (iar în realitate am văzut un soi de mineri ai fotbalului, adică nişte muncitori cu mingea, fără pic de legătură cu ceea ce înseamnă arta spectacolului), Dinamo – Rapid, iată că luni seara am fost martori consternaţi ai unui dezastru încă mai mare: Steaua – Pandurii. De data asta, chiar mineri, adică echipa mânată în luptă de sindicatele din branşă, cândva chiar legal, acum mascată în echipă „capitalistă” al cărui patron oficial este tot un lider al sindicatelor minereşti, faţă în faţă, ba şi în deplasare, cu gloria de demult dar şi de acum (singura echipă care a dat cu nasul de Champions’ League, nu?), Steaua. Am stat cu pixul în mână vreo zece minute înainte de a paria „1”. Mă hotărâsem să joc „X” dar, după ce o bătuse pe Craiova cu doar două zile în urmă (când eu jucasem, evident, „X”, 2!), mi-am spus că, hai, n-or fi idioţi să nu le dea o boabă şi Pandurilor care n-or fi mai breji ca „Ştiinţa”. … Şi uite că au fost! Şi, şi. Adică şi steliştii mai idioţi decât ei înşişi , dar şi Pandurii mai vioi decât Craiova. N-am să laud jocul „minerilor”, că n-am ce: acela n-a fost fotbal, ci ţurcă în toată regula. Dar ce-a prestat Steaua, nici măcar asta n-a fost. Părea o adunătură de golani de mahala ieşiţi la o „mişcare” pe-o halbă de bere. Sau chiar o juma’ de halbă. Atâta indolenţă (varianta elevată pentru „nesimţire ordinară”) n-am crezut că poate exista pe un teren de sport, nu neapărat de fotbal, ci de oricare sport. Ca nişte gloabe, ca nişte infirmi se mişcau (dar chiar se mişcau!?) băieţii ăia tineri, de mă-ntrebam dacă Lăcătuş, cu suta lui de kile acum, nu s-ar mişca mai vioi decât neisprăviţii ăia care n-au nici jum’ate din vârsta şi din tonajul lui. În mod vădit, cam trei sferturi din jucători n-au absolut nici o treabă cu sportul în general, şi cu fotbalul în special. Nu mă mir că îi văd în echipă, ci mă mir cum dracu’ de au ajuns la Steaua. Că eu nu aş lua nici măcar unul singur la Cetatea, în Divizia C. Cui folosesc minciunile alea cu nu ştiu care club care ar da nu ştiu câţi bani pe nu ştiu care stelist? Fiţi sinceri: dacă aţi fi manager la o echipă oarecare, dar normală, să zicem Parma sau Betis sau Leverkusen şi aţi avea de ales între un junior de-al casei şi un Ovidiu Petre de la Naţionala României, pe care l-aţi alege? Dacă ziceţi Petre (sau Dică, sau Nicoliţă etc.) înseamnă că sunteţi bun de antrenor la Steaua.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fotbal cu gloabe? Doar la noi.
 Vizualizări articol: 710 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Fotbal cu gloabe? Doar la noi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Sport

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei