Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 dec 2012 - Anul XVII, nr. 285 (5190)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dezinteres

Sucevenii nu mai vor să se vaccineze împotriva gripei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nici jumătate din dozele de vaccin antigripal gratuit repartizate judeţului nostru de Ministerul Sănătăţii nu au fost utilizate de la debutul campaniei de imunizare, arată o statistică a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, dată publicităţii ieri, de purtătorul de cuvânt al instituţiei, Adrian Popescu. Potrivit raportului, din cele 5.500 de fiole primite  într-o primă tranşă şi distribuite în teritoriu pentru imunizarea gratuită a persoanelor cu risc crescut de îmbolnăvire, doar 2.513 au fost folosite, dintre care 877 în ultima săptămână, 26 noiembrie-2 decembrie. Majoritatea celor care au acceptat serul sunt angajaţi din sectorul sanitar. În timp ce populaţia respinge vaccinul, afecţiunile respiratorii de sezon se menţin la acelaşi nivel ridicat.

 

Circa 2.600 de suceveni au ajuns la doctor în ultima săptămână, după ce au răcit

Astfel, în săptămâna 26 noiembrie-2 decembrie, 2.067 de suceveni au fost diagnosticaţi cu infecţii acute ale căilor respiratorii superioare. Cele mai multe cazuri, respectiv 653, au fost înregistrate la copiii cu vârste între 5 şi 14 ani, categorie de vârstă urmată de 2-4 ani, cu 450 de cazuri, 15-49 ani, cu 404 cazuri, 0-1 an, cu 266 de cazuri, 50-64 de ani, cu 185 de cazuri, şi 65 de ani şi peste, cu 109 cazuri.

În săptămâna 26 noiembrie-2 decembrie, alte 531 de persoane din judeţ au fost diagnosticate cu pneumonii. Cele mai multe îmbolnăviri, în număr de 130, s-au înregistrat la grupa de vârstă 15-49 ani, urmată de 5-14 ani, cu 126 de cazuri, 2-4 ani, cu 103 cazuri, 50-64 ani, cu 62 de cazuri, 65 ani şi peste, cu 56 cazuri, şi 0-1 an, cu 54 cazuri.

În săptămâna 26 noiembrie-2 decembrie, 61 de persoane cu infecţii acute ale căilor respiratorii şi alte 99 cu pneumonii au necesitat tratament intraspitalicesc.

Până în prezent, în judeţ, nu a fost confirmat nici un caz de gripă, deşi în ţară au fost semnalate mai multe îmbolnăviri în rândul populaţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii nu mai vor să se vaccineze împotriva gripei.
 Vizualizări articol: 586 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Sucevenii nu mai vor să se vaccineze împotriva gripei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei