Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 aug 2011 - Anul XVI, nr. 193 (4791)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ciocolata neagră poate atenua efectele nefaste ale razelor solare

Amatorii de ciocolată neagră şi de piele bronzată au motive de bucurie, deoarece pasiunile lor sunt compatibile, iar acest desert are capacitatea de a atenua efectele nefaste ale razelor solare, potrivit unui studiu al cercetătorilor canadieni, relatează AFP.

Unul dintre institutele Universităţii Laval din Québec a lansat o campanie de recrutare a femeilor care au pielea foarte albă, cu vârste cuprinse între 25 şi 65 de ani, a explicat coordonatorul studiului, Bruno Riverin.

Treizeci au răspuns deja apelului lansat de Institut des Nutraceutiques et des Aliments Fonctionnels (INAF), iar alte 30 sunt încă aşteptate pentru a alcătui un eşantion de 60 de persoane. Primele au început deja să mănânce câte trei pătrăţele de ciocolată neagră pe zi - sau un placebo - şi vor continua să facă acest lucru timp de 12 săptămâni.

Este vorba de o ciocolată special preparată şi bogată în polifenoli, molecule prezente în cacao, care sunt antioxidanţi naturali. Substanţa placebo folosită, cu un gust foarte asemănător, nu conţine deloc aceşti polifenoli.

În cursul vizitelor periodice la laborator, participanţii vor primi pe partea interioară a antebraţului o doză bine calculată de raze ultraviolete emise de o lampă specială. Această experienţă ar putea demonstra că pielea persoanelor care au mâncat ciocolată cu polifenoli va suporta fără nici o reacţie secundară o doză mai mare de raze, în comparaţie cu pielea celor care au primit un placebo.

Alte studii, realizate în Germania şi în Marea Britanie, au oferit deja indicii în acest sens. Însă numărul participanţilor era relativ mic - 18 într-un caz şi 30 în celălalt caz -, a explicat Riverin.

Odată cu eşantionul din Québec, mai important şi din care au fost excluşi bărbaţii, pentru a avea un profil hormonal mai omogen, rezultatul, dacă acesta va confirma studiile precedente, ar putea deveni un motiv de mare bucurie pentru fabricanţii de ciocolată neagră autentică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ciocolata neagră poate atenua efectele nefaste ale razelor solare.
 Vizualizări articol: 572 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ciocolata neagră poate atenua efectele nefaste ale razelor solare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei