Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 feb 2009 - Anul XIV, nr. 45 (4031)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Utilizarea excesivă a consolelor pentru jocuri video, dăunătoare pentru piele

O nouă boală de piele a fost identificată de specialiştii dermatologi, care au stabilit că jucătorii care folosesc excesiv console video riscă să facă hidradenită a dermului, potrivit unui studiu publicat în British Journal of Dermatology, informează BBC News Online.

Boala, numită hidradenită a dermului de tip PlayStation, este descrisă în British Journal of Dermatology, cercetătorii prezentând cazul unei fete în vârstă de 12 ani care s-a prezentat la un spital elveţian cu dureri acute şi leziuni la nivelul palmelor.

Fata, care folosea extensiv o consolă de jocuri video, s-a recuperat complet după 10 zile de abstinenţă.

"În cazul în care încep să apară dureri şi o senzaţie neplăcută la nivelul palmelor la folosirea unei console de jocuri video, atunci e mai bine să iei o pauză pentru ca mâinile să îşi revină", a spus Nina Goad de la Asociaţia britanică a dermatologilor.

Doctorii de la Spitalul universitar din Geneva care au examinat fata cu probleme au ajuns la concluzia că aceasta suferea de un tip de hidradenită care provoacă, în general, leziuni dureroase roşii la nivelul palmelor sau picioarelor. Aceeaşi afecţiune a fost identificată anterior la nivelul picioarelor copiilor care făceau activităţi fizice prelungite, cum ar fi jogging.

Medicii cred că această afecţiune dermatologică este determinată de transpiraţia intensă, dar recunosc că este neobişnuit ca ea să apară la nivelul palmelor.

Pacienta a declarat că nu a făcut exerciţii fizice recent şi că nu a avut nici un accident la nivelul mâinilor. Părinţii ei, însă, au precizat că fata a început recent să joace un joc video pe o consolă PlayStation, dedicând un număr mare de ore jocului şi continuând să joace şi după apariţia durerilor de mâini.

Doctorii presupun că problema este determinată de strângerea continuă a mânerelor consolei şi de apăsarea repetată a butoanelor, cumulate cu transpiraţia determinată de tensiunea jocului.

Cercetătorii au declarat că au fost depistate cazuri de dependenţă de utilizarea consolelor, însă s-a crezut iniţial că simptomele sunt de ordin psihologic. Cu toate acestea, dependenţa de console se manifestă şi prin simptome fizice, în special prin tendonită acută numită Wiitis.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Utilizarea excesivă a consolelor pentru jocuri video, dăunătoare pentru piele.
 Vizualizări articol: 584 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Utilizarea excesivă a consolelor pentru jocuri video, dăunătoare pentru piele0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei