Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 feb 2009 - Anul XIV, nr. 45 (4031)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Infertilitatea masculină triplează riscul de cancer testicular

Bărbaţii care suferă de infertilitate prezintă de trei ori mai multe riscuri de a dezvolta cancer testicular, potrivit unui studiu publicat în revista medicală americană Archives of Internal Medicine, informează AFP.

Cercetătorul Thomas Walsh, de la Universitatea din Seattle, principalul autor al studiului, a analizat datele medicale colectate de la 22.562 de bărbaţi din California, care, împreună cu partenerele lor de viaţă, au încercat, între 1967 şi 1998, diverse tratamente pentru creşterea fertilităţii.

Potrivit rezultatelor primite în urma analizelor clinice ale probelor recoltate, 4.549 de bărbaţi erau infertili.

Cercetătorii au comparat aceste date cu statisticile întocmite în domeniul cancerului în statul California, în perioada 1988 - 2004.

Ei au descoperit că 34 de bărbaţi din grupul celor 22.562 au fost diagnosticaţi cu diverse forme de cancer testicular la cel puţin un an după ce urmaseră un tratament împotriva infertilităţii.

Comparativ cu bărbaţii din aceeaşi tranşă de vârstă din restul populaţiei, cei care sunt infertili sunt de 2,8 ori mai expuşi riscului de a dezvolta forme de cancer testicular.

Autorii studiului au înlăturat ipoteza conform căreia infertilitatea în sine sau tratamentul împotriva ei ar putea provoca un cancer testicular, pentru a adopta teza potrivit căreia o anumită anomalie genetică este vinovată atât de apariţia infertilităţii, cât şi a tumorilor canceroase la nivel testicular. Specialiştii nu pierd din vedere nici influenţa factorilor de mediu.

Numărul cazurilor de tumori testiculare, denumite "germinale", cele mai frecvente la bărbaţii tineri din ţările industrializate, a crescut de-a lungul ultimilor 30 - 50 de ani, iar calitatea spermei şi fertilitatea masculină s-au diminuat în acelaşi interval de timp, potrivit autorilor acestui studiu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Infertilitatea masculină triplează riscul de cancer testicular.
 Vizualizări articol: 480 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Infertilitatea masculină triplează riscul de cancer testicular0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei