Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 feb 2009 - Anul XIV, nr. 45 (4031)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Accesele de furie sporesc riscul de deces pentru persoanele care suferă de maladii cardiace

Crizele nervoase sau alte emoţii puternice sporesc riscul de apariţie a unei aritmii cardiace, potenţial mortală în cazul anumitor persoane care suferă de boli ale inimii, potrivit unui studiu recent al cercetătorilor americani, informează AFP.

Studiul, condus de Rachel Lampert, de la Universitatea Yale din New Haven (SUA), a fost efectuat pe 62 de pacienţi suferind de diverse maladii cardiace.

Studiul a început la trei luni după ce voluntarilor li se implantaseră defibrilatoare cardiace. Acest dispozitiv detectează oscilaţiile periculoase ale ritmului cardiac şi produce un mic şoc electric pentru ca bătăile inimii să revină la un ritm normal.

Participanţii la acest studiu au fost supuşi unui exerciţiu ce a constat în povestirea unei experienţe recente care i-a supărat foarte tare. În acest timp, cercetătorii au analizat evoluţia undei T, prin intermediul electrocardiogramelor, prin care se măsoară instabilitatea electrică în miocard.

Cardiologii au monitorizat evoluţia pacienţilor de-a lungul următoarelor trei zile, pentru a vedea care dintre ei va suferi din cauza aritmiei cardiace sau a unei opriri a miocardului, fapt care ar fi necesitat un şoc electric produs de defibrilatorul implantat.

Specialiştii au constatat că pacienţii cu cea mai mare instabilitate electrică (unda T), provocată de accesele de furie, prezentau un risc de 10,8 ori mai mare de a suferi crize de aritmie potenţial fatale pe parcursul celor trei ani cât a durat acest studiu.

Specialiştii au declarat că sunt necesare studii mai aprofundate pentru a stabili dacă undele T, provocate de furie, ar putea avea o aplicaţie clinică.

Anual, numai în Statele Unite, peste 400.000 de persoane mor subit în urma unor crize cardiace, potrivit American College of Cardiology.

Studiul a fost publicat în Journal of the American College of Cardiology.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Accesele de furie sporesc riscul de deces pentru persoanele care suferă de maladii cardiace.
 Vizualizări articol: 593 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Accesele de furie sporesc riscul de deces pentru persoanele care suferă de maladii cardiace0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei