Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 mar 2008 - Anul XIII, nr. 72 (3753)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Excesul de SMS-uri şi email-uri, simptom de tulburare mintală

Persoanele care trimit în exces SMS-uri şi email-uri suferă de o formă de tulburare mintală, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii australieni, publicat în American Journal of Psychiatry şi preluat de news.com.au.

Medicul psihiatru Jerald Block, autorul studiului, spune că există patru simptome ale acestei dependenţe: sentimentul de frustrare care apare dacă un computer nu poate fi accesat, nevoia de timp suplimentar de utilizare a acestuia, nevoia de echipamente cât mai performante şi experimentarea unor repercusiuni negative ale acestei dependenţe în toate domeniile vieţii.

Block spune că, deşi SMS-urile nu sunt legate direct de internet, sunt tot o formă de mesaje instant şi trebuie incluse în aceeaşi categorie cu email-urile.

"Motivele principale pentru care le includ în aceeaşi categorie îl constituie accidentele rutiere provocate de faptul că şoferii tastează mesaje pe telefonul mobil, hărţuirea prin intermediul SMS-urilor şi repercusiunile mesajelor din punct de vedere social, educaţional şi profesional", a spus Block.

 

Dependenţa.

Leanne Battaglia, în vârstă de 21 de ani, spune că nu se consideră dependentă din punct de vedere clinic de comunicarea online, însă că îşi dă seama că problema evoluează foarte repede. "A devenit un mod de viaţă, însă nu cred că am ajuns încă la acest stadiu (de dependenţă, n.r.)", a spus Battaglia.

Deşi stă în faţa calculatorului toată ziua, Battaglia a recunoscut că se conectează la internet foarte frecvent şi după ce ajunge acasă. "Îl folosesc aproape în fiecare noapte şi în timpul zilei. Sunt conectată aproape permanent pe Facebook, eBay, ninemsn şi site-urile de bârfe", a spus femeia, care a adăugat că trimite cam 20 de SMS-uri zilnic şi că, fără telefonul mobil, se simte dezbrăcată.

 

Fenomen în creştere.

Medicul Robert Kaplan, psihiatru la Şcoala de medicină din cadrul Universităţii din Wollongong, spune că a văzut primul caz de dependenţă de internet în 1998. De atunci a remarcat o creştere constantă a fenomenului în rândul australienilor.

Potrivit unui raport intitulat "Media And Communications In Australian Families" (Media şi comunicarea în familiile australiene), publicat în 2007, un copil obişnuit petrece zilnic pe internet o oră şi 17 minute. Adolescenţii cu vârste între 15 şi 17 ani petrec în medie, zilnic, cam 30 de minute pentru a scrie SMS-uri şi alte 25 de minute pentru a juca jocuri online.

"Cred că, în general, problema se agravează", a spus Kaplan. "Trăim într-o lume a internetului, care aduce o gamă largă de probleme", a adăugat acesta.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Excesul de SMS-uri şi email-uri, simptom de tulburare mintală.
 Vizualizări articol: 620 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Excesul de SMS-uri şi email-uri, simptom de tulburare mintală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei