Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 mar 2008 - Anul XIII, nr. 68 (3749)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mariajul fericit ţine în frâu tensiunea arterială

Persoanele cu un mariaj fericit au tensiunea arterială mai scăzută decât a celor celibatare care au mulţi prieteni, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii britanici, publicat în Annals of Behavioral Medicine şi preluat de Reuters.

Profesorul Julianne Holt-Lunstad, de la Universitatea Brigham Young, a descoperit că persoanele fericite în cuplu au tensiunea arterială mai scăzută, cu, în medie, patru puncte, faţă de persoanele celibatare care au un grup de prieteni şi rude care îi sprijină.

Holt-Lunstad şi colegii săi au fost surprinşi să afle că o reţea de buni prieteni nu contribuie la îmbunătăţirea tensiunii arteriale în cazul celibatarilor sau a persoanelor nefericite în cuplu.

"Se pare că mariajul aduce nişte beneficii unice pentru sănătate", a spus Holt-Lunstad, care a adăugat că nu este destul să fii căsătorit, ci trebuie să fii fericit în cuplu pentru a fi sănătos.

La studiu au participat 204 persoane căsătorite şi 99 celibatare, cărora li s-a monitorizat tensiunea arterială timp de 24 de ore, chiar şi în timpul somnului. În mod nesurprinzător, persoanele nefericite în cuplu aveau tensiunea mai mare decât cea a celor care au un mariaj fericit sau sunt celibatare.

Tensiunea arterială a persoanelor fericite în cuplu a scăzut foarte mult în timpul somnului. Cercetătorii spun că persoanele a căror tensiune arterială rămâne ridicată în timpul somnului prezintă un risc foarte mare de maladii cardiovasculare.

Cercetătorii cred că rezultatele pot fi explicate parţial prin faptul că soţii promovează obiceiuri sănătoase, încurajându-se unul pe celălalt în ceea ce priveşte vizitele la medic şi alimentaţia, şi oferindu-şi sprijin emoţional.

Holt-Lunstad a spus că următorul pas este de a studia cuplurile care apelează la consilieri maritali pentru a vedea dacă îmbunătăţirea relaţiilor corespunde unei îmbunătăţiri a sănătăţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mariajul fericit ţine în frâu tensiunea arterială.
 Vizualizări articol: 676 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mariajul fericit ţine în frâu tensiunea arterială0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pastramă de berbecuţ 1 berbecuţ de cel puţin 25 – 30kgsare grunjoasă3 linguri piper măcinat (alb, negru, roşu)10 căţei pisaţi de usturoi 100g boia în amestec dulce-iute3 linguri seminţe pisate de coriandru  După tăiere, curăţaţi berbecuţul de... Citeşte