Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 mar 2008 - Anul XIII, nr. 68 (3749)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bărbaţii sunt carnivori, iar femeile preferă vegetalele

Bărbaţii şi femeile sunt diferiţi şi în ceea ce priveşte obiceiurile alimentare, ei preferând carnea, în timp ce ele preferă fructele şi legumele, potrivit rezultatelor unui sondaj realizat în Statele Unite, publicat de AFP.

Aceste diferenţe în obiceiurile alimentare au fost puse în evidenţă în timpul ultimului sondaj realizat de reţeaua de supraveghere a maladiilor contractate prin alimente, FoodNet, în perioada mai 2006 - aprilie 2007, la care au participat 14.000 de adulţi americani.

Participanţii au fost intervievaţi asupra obiceiurilor alimentare, inclusiv asupra consumului de alimente cu risc, precum carnea insuficient preparată.

"Am colectat o asemenea varietate de date încât am considerat că ar fi interesant să vedem dacă există cu adevărat diferenţe între bărbaţi şi femei în ceea ce priveşte alimentaţia", a spus medicul Beletshachew Shiferawa, epidemiolog şi autor principal al studiului.

"Acesta este cel mai mare studiu asupra diferenţelor dintre obiceiurile alimentare ale bărbaţilor şi cele ale femeilor realizat vreodată", a adăugat medicul.

Cercetătorii au descoperit că bărbaţii preferă cel mai adesea consumul de carne, mai ales vită, porc şi raţă, dar şi anumite fructe de mare, precum stridiile sau crevetele.

 

Obiceiuri alimentare.

În schimb, femeile aleg mai frecvent legumele, mai ales morcovii şi roşiile. Ele mai au o preferinţă pentru fructe, mai ales căpşuni, mere, afine şi zmeură. La acestea se adaugă alimentele uscate, precum migdalele şi nucile. Spre deosebire de bărbaţi, femeile mai sunt atrase de ouă şi iaurt.

Autorii studiului au mai descoperit şi excepţii alimentare. Astfel, numărul bărbaţilor care consumă sparanghel şi varză de Bruxelles este mai mare decât cel al femeilor, în timp ce reprezentantele sexului frumos preferă să consume carne tocată proaspătă şi nu produse congelate.

În ceea ce priveşte consumul de alimente cu risc, sondajul a scos la iveală faptul că ouăle şi carnea tocată insuficient preparate sunt preferate de bărbaţi, în timp ce mugurii de lucernă cruzi sunt preferaţi de femei.

Rezultatele sondajului au fost prezentate la o conferinţă internaţională asupra pericolelor bolilor infecţioase, care a avut loc în cursul acestei săptămâni la Atlanta, Georgia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bărbaţii sunt carnivori, iar femeile preferă vegetalele.
 Vizualizări articol: 689 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Bărbaţii sunt carnivori, iar femeile preferă vegetalele5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ADEVARAT !! trimis de
(22 mar 2008, 10:21:00
"Spre deosebire de barbati, femeile mai sunt atrase de oua si iaurt." O AFIRMATIE CORECTAlaughing)

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pastramă de berbecuţ 1 berbecuţ de cel puţin 25 – 30kgsare grunjoasă3 linguri piper măcinat (alb, negru, roşu)10 căţei pisaţi de usturoi 100g boia în amestec dulce-iute3 linguri seminţe pisate de coriandru  După tăiere, curăţaţi berbecuţul de... Citeşte