Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 iun 2011 - Anul XVI, nr. 131 (4729)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Papa Benedict al XVI-lea a apărat familia în faţa a peste 250.000 de catolici croaţi

Papa Benedict al XVI-lea a apărat valorile familiale, ieri, în faţa a peste 250.000 de catolici croaţi, reuniţi pe hipodromul din Zagreb, în acelaşi loc unde papa Ioan Paul al II-lea a celebrat o mesă în 1994, într-o perioadă în care Balcanii se aflau în plin război, informează AFP.

Papa Benedict al XVI-lea, în vârstă de 84 de ani, a sosit cu o mică întârziere şi a fost sprijinit pentru a urca treptele care duceau la altar.

Suveranul pontif a apărat în discursul său familia tradiţională, denumită "mica biserică", însărcinată să transmită mai departe valorile creştine, într-o perioadă în care familia tradiţională este ameninţată în Occident, unde bisericile rămân fără enoriaşi, iar transmiterea credinţei în rândul tinerilor pare să devină din ce în ce mai dificilă.

Această a doua şi totodată ultimă zi din cea de-a 19-a călătorie în străinătate a papei va fi marcată şi de o întâlnire a acestuia cu episcopii croaţi şi de o rugăciune la mormântul cardinalului foarte popular dar controversat, Alojzije Stepinac, pe care Ioan Paul al II-lea l-a beatificat.

Alojzije Stepinac este o figură marcantă pentru mulţi dintre catolicii croaţi, iar unii dintre ei doresc ca el să fie canonizat.

Beatificarea lui a fost totuşi controversată, anumiţi istorici considerând că Alojzije Stepinac a fost prea timorat şi ambiguu în faţa regimului pro-nazist croat din Al Doilea Război Mondial şi că nu ar fi trebuit să fie beatificat. Papa i-a apărat însă memoria, sâmbătă, declarând că Alojzije Stepinac a propovăduit "adevăratul umanism" creştin în faţa a două dictaturi - cea a regimului fascist şi cea a comunismului lui Tito - şi a ştiut cum "să se ridice deasupra spiritului din epocă".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Papa Benedict al XVI-lea a apărat familia în faţa a peste 250.000 de catolici croaţi.
 Vizualizări articol: 372 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Papa Benedict al XVI-lea a apărat familia în faţa a peste 250.000 de catolici croaţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei