Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 mar 2008 - Anul XIII, nr. 72 (3753)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Reţete de post

Ruladă de cartofi cu legume

Ingrediente (pentru patru porţii):

o jumătate de kg de cartofi, o lingură de pastă de roşii, un praz tocat, doi morcovi fierţi, 300 de grame de fasole verde fiartă, doi ardei, o legătură de mărar, 50 de grame de margarină, sare şi piper după gust.

Mod de preparare:

Spălăm cartofii, apoi îi punem la fiert. Separat, într-o altă crăticioară, punem la fiert celelalte legume. După ce au fiert cartofii, îi lăsăm să se răcească, apoi îi curăţăm de coajă şi îi pisăm cu ajutorul unei furculiţe. Piureul astfel obţinut îl amestecăm cu margarină, sare şi piper şi îl întindem pe o folie de plastic unsă cu ulei. Ungem foaia cu pasta de roşii, apoi punem prazul tocat, morcovii fierţi tăiaţi pe lung, fasolea verde fiartă, ardeiul tăiat fâşii şi mărarul tocat mărunt. Cu ajutorul foliei rulăm, punem în formă de chec şi dăm la cuptor pentru 10 minute.

 

Plăcintă cu măsline

Ingrediente: trei căni de făină, două ceşti de apă călduţă, o ceaşcă de ulei, un praf de sare. Pentru umplutură: 200 de grame de măsline fără sâmburi, tocate mărunt, o ceşcuţă de ulei, două cepe tocate mărunt, o legătură de mărar, sare şi piper.

Mod de preparare:

Amestecăm făina cu apa, uleiul şi sarea, până când obţinem un aluat numai bun de întins. Într-o tigaie cu puţin ulei punem ceapa la călit; apoi adăugăm măslinele, sarea şi piperul, după gust. Adăugăm foarte puţină apă şi lăsăm să fiarbă aşa câteva minute. La sfârşit, amestecăm cu mărarul tocat. Împărţim aluatul în două părţi egale, iar fiecare parte o întindem cu vergeaua. Punem jumătate din compoziţie pe fiecare foaie, rulăm şi punem plăcintele la copt în două tăvi de chec unse cu unt şi tapetate cu făină. Plăcinta o coacem timp de 15 minute la foc iute, după care reducem focul şi mai lăsăm încă 20 de minute. Din când în când, trebuie să deschidem uşa cuptorului şi să punem peste plăcintă bucăţele de margarină.

(Claudia Bortos)
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reţete de post.
 Vizualizări articol: 948 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Reţete de post5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei