Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 nov 2015 - Anul XX, nr. 277 (6089)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Îndemn

Flutur: „Trebuie reluată ofensiva pentru promovarea Bucovinei”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Copreşedintele PNL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, consideră că Bucovina merită o promovare mai puternică, iar acest lucru trebuie să se întâmple în permanenţă. Cu ocazia sărbătorii Zilei Bucovinei, Gheorghe Flutur a pregătit o declaraţie politică pe care o va susţine în plenul Senatului şi care a fost concepută ca un „omagiu adus Bucovinei”, dar şi ca un mod de a promova această zonă a ţării. Gheorghe Flutur a amintit că Senatul României a votat în luna octombrie 2013 proiectul de lege prin care ziua de 28 noiembrie să fie recunoscută ca „Ziua Bucovinei”, acelaşi lucru întâmplându-se ulterior în Camera Deputaţilor, iar anul acesta preşedintele României, Klaus Iohannis, a promulgat această lege.

„Nu este corect ca de Bucovina să se amintească doar în această zi.  Consider că trebuie reluată ofensiva pentru promovarea Bucovinei, pentru că este o regiune care merită acest lucru, pentru oameni, pentru aceste locuri şi pentru tot ceea ce este aici. Şi nimic nu este prea mult pentru Bucovina”, a spus Flutur. El a subliniat că va continua să insiste ca Bucovina să fie readusă în atenţie la nivel naţional, dar şi pentru promovarea şi realizarea de noi investiţii pentru dezvoltarea acestei zone.

În declaraţia politică a lui Gheorghe Flutur, acesta le prezintă colegilor senatori istoria Bucovinei, dar în mod special ceea ce a reprezentat această regiune pentru România „şi pentru această parte a lumii”. „Bucovina e o Europă în miniatură, un model de convieţuire multietnică, un model organizatoric, o zonă plină de tradiţii şi cultură”, a spus Gheorghe Flutur.

El a subliniat că Bucovina este una dintre principalele zone turistice ale României datorită condițiilor de relief favorabile de care dispune, a frumuseții peisajelor, a purității aerului, apelor, zonelor montane, a tradițiilor și obiceiurilor populare păstrate până în zilele noastre, a specificului gastronomiei moldovenești și nu în ultimul rând datorită ospitalității binecunoscute a localnicilor.

Gheorghe Flutur a subliniat că Bucovina este şi „Ţinutul Mănăstirilor”, oferind excelente oportunități în practicarea multor forme de turism, cum ar fi turismul cultural, montan, balnear, ecoturismul, turismul religios, turismul rural şi agroturismul. El a mai amintit că Bucovina pune la dispoziţie peste 10.000 locuri de cazare, însă zona are nevoie în continuare de investiţii. „Bucovina are nevoie de proiecte cu fonduri europene vizând investiţii în infrastructura turistică, în crearea de rute culturale, în dezvoltarea serviciilor sau în valorificarea particularităților gastronomiei regionale. Sunt pensiuni, dar trebuie să existe şi pârtii de schi. Pot fi promovate proiecte turistice de sate-muzeu, cum sunt Ciocăneşti, Bilca sau Mălini. Bucovina poate foarte bine, de asemenea, să pună în valoare multiculturalitatea”, a mai precizat Flutur.

Gheorghe Flutur a ţinut să reamintească şi de acţiunile pe care le-a organizat imediat după ce a preluat preşedinţia Consiliului Judeţean, respectiv evenimentele care au avut loc în data de 28 noiembrie 2008 în Suceava, la împlinirea a 90 de ani de la Unirea Bucovinei cu România. Flutur a rememorat acţiuni precum reconstituirea momentului intrării ostaşilor români în Bucovina, dar şi evenimentele organizate în centrul Sucevei, la care au participat mii de persoane, evenimente încheiate cu o mare Horă a Unirii dansată pe esplanada Casei de Cultură. Nu în ultimul rând, el a amintit şi de acţiunile de promovare a Bucovinei la Parlamentul European şi în marile capitale ale Europei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur: „Trebuie reluată ofensiva pentru promovarea Bucovinei”.
 Vizualizări articol: 2608 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Flutur: „Trebuie reluată ofensiva pentru promovarea Bucovinei”3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ** trimis de
(27 nov 2015, 19:27:54
Mai Ghita Flutur, uiti cand ne-ai facut de ras judetul cand te-ai apucat la Berlin sa muti standul Bucovinei si ne-au amendat nemtii, ai uitat? Te desfasurai acolo de parca erai la tini acasa in Botosana.
Shi ce o sa faci il bagi iar maestru de ceremonii pe Juravle? Iarasi vrei sa faci combinatii si sa urci oi pi dealuri?
2.   Comentariu trimis de
(28 nov 2015, 00:21:25
Bucovina, in afara faptului ca se promoveaza singura, prin frumusetea locurilor creeate aici de Dumnezeu, a fost, este si va fi promovata si de oamenii frumosi,primitori si gospodari ai acestor locuri.Nu este nevoie sa se implice in promovarea acesteia niste oameni pusi pe capatuiala personala, care isi spun politicieni si se cred buricul pamantului. Acestia, fac mai mult rau Bucovinei. Cat s-a ras pe la televiziuni si de acel episod cu oile pe dealu de la Bucsoaia !!!!Cine naiba vine in Bucovina sa vada scris pe dealuri, cu animale chinuite in tarcuri, numele unui..... nene oarecare.Si au mai fost multe alte episoade.si cred ca se va vorbii in viitor si mai mult de Bucovina,la televizor si in presa... la modul negativ,din cauza politicienilor locali si in tranzit,care si-au cautat de lucru pe aici.Se pare ca DNA s-a apucat de treaba.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Bereni (versiunea fără ou) Dacă ați crezut că numai japonezii se pot lăuda cu celebrul lor preparat crocant și delicat numit tempura, ei bine, merită să încercați și versiunea românească urbană, servită prin berării  în special. Berenii sunt tot... Citeşte