Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 nov 2015 - Anul XX, nr. 277 (6089)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Iniţiativă

Băişanu propune patru măsuri pentru „schimbarea la faţă” a PNL

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul liberal sucevean Alexandru Băişanu a anunţat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, care sunt măsurile necesare pentru „schimbarea la faţă” a PNL. Alexandru Băişanu a făcut aceste propuneri după ce a declarat că din punctul său de vedere toate partidele trebuie să se reformeze, lucru cerut şi demonstrat de ultimele proteste care au avut loc în România. Băişanu a atras atenţia că după ce „strada, românii”, au dat jos Guvernul condus de Victor Ponta, nici un partid din România nu a avut forţa şi sprijinul popular pentru a prelua guvernarea.

În aceste condiţii, Băişanu a declarat că în opinia sa, PNL trebuie să ia o serie de măsuri pentru a realiza o reformă morală adevărată. El a spus că prima măsură pentru „schimbarea la faţă” a PNL trebuie să fie excluderea din partid a celor care au fost condamnaţi cu suspendare sau executare sau a celor care au fost colaboratori sau informatori ai securităţii.

„O altă măsură ar fi suspendarea sau autosuspendarea din PNL a celor care au probleme cu legea, a celor trimişi în judecată sau care se află în conflict de interese, şi nu în ultimul rând de scoaterea din partid a celor care s-au înfruptat din banii publici”, a declarat deputatul PNL de Suceava. El a adăugat că o altă măsură care ar trebui luată de liberali este deschiderea cu adevărat a partidului. Băişanu a spus că PNL trebuie să primească oameni care întâi să muncească în cadrul partidului, să-şi dovedească valoarea şi abia apoi să acceadă în diverse funcţii. „Aceşti oameni să facă politică nu pentru partid, ci pentru comunitatea care îi va trimite în diverse funcţii. Şi la fel de important este şi ca aceşti oameni care vor să vină în PNL să nu fie marginalizaţi”, a mai declarat Alexandru Băişanu.

Deputatul PNL a mai spus că ceea ce mai propune el este ca PNL să ţină cont de modelul european al democraţiei participative, subliniind că cetăţenii trebuie să fie consultaţi, informaţi, dar în primul rând respectaţi. „Trebuie să fim oneşti, cinstiţi şi să explicăm fiecare acţiune”, a ţinut să afirme Băişanu.

El a subliniat că românii nu vor mai vota sigle de partid, ci oameni, „motiv pentru care este momentul să nu ne mai ascundem după aceste sigle”. „Dacă PNL nu va înţelege că e nevoie de o reformă morală, atunci va avea soarta PNŢ-CD”, a spus Alexandru Băişanu.

Deputatul sucevean a amintit că pe data de 11 decembrie 2015 va avea loc Conferinţa Naţională a PNL, iar până atunci fiecare membru de partid poate transmite opinii şi soluţii prin care să se realizeze o reformă a partidului. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băişanu propune patru măsuri pentru „schimbarea la faţă” a PNL.
 Vizualizări articol: 1513 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Băişanu propune patru măsuri pentru „schimbarea la faţă” a PNL3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Opinie contrară trimis de
(27 nov 2015, 18:32:56
Să se schimbe în alte părţi,nici decum la faţă.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Bereni (versiunea fără ou) Dacă ați crezut că numai japonezii se pot lăuda cu celebrul lor preparat crocant și delicat numit tempura, ei bine, merită să încercați și versiunea românească urbană, servită prin berării  în special. Berenii sunt tot... Citeşte