Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 nov 2015 - Anul XX, nr. 277 (6089)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acţiune în forţă

Fost poliţist dat în urmărire generală, capturat după şapte ani de căutări

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un fost poliţist de frontieră sucevean, aflat pe lista urmăriţilor general de aproape şapte ani, a fost capturat de poliţiştii suceveni în timpul unei acţiuni desfăşurate ieri, la Siret. Marian Iaholnic Coslac, în vârstă de 53 de ani, împotriva căruia Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti a emis la data de 29 septembrie 2010 un mandat internaţional de executare a pedepsei cu închisoareapentru comiterea infracţiunilor de luare de mită şi complicitate la contrabandă, a fost săltat de oamenii legii dintr-o ascunzătoare pe care o avea acesta în podul ACET-ului din oraşul Siret.

Din datele primite printr-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, accesul bărbatului spre ascunzătoare se făcea prin podul locuinţei sale, care se afla în imediata vecinătate a sediului ACET din Siret. Aici se pare că exista o cale de acces, bine mascată între cele două poduri, cale prin care bărbatul trecea cu uşurinţă dintr-o parte în alta. Acţiunea poliţiştilor de prindere a celui căutat s-a desfăşurat pe parcursul a 24 de ore, cuprinzând activităţi de investigare complexe pentru localizarea şi capturarea fugarului, care era urmărit la nivel internaţional. În timpul zilei de ieri fostul poliţist a fost introdus în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean.

 

Cine este Marian Iaholnic Coslac, urmăritul general căutat de aproape şapte ani

Marian Iaholnic Coslac este un fost poliţist de frontieră, dat în urmărire internaţională după ce a fost condamnat la 8 ani de închisoare pentru luare de mită şi trafic de influenţă. Dispariţia bărbatului datează din vremea în care se prefigura deja condamnarea lui, în dosarul denumit la acea vreme “Ţigareta zero”, fiind primul dosar de anvergură ce a vizat contrabanda cu ţigări la graniţa româno-ucraineană. Faptele care au stat la baza întocmirii acestui dosar s-au petrecut în perioada anilor 1994-1995, când acesta era poliţist de frontieră la Siret.

Marian Iaholnic Coslac şi alţi poliţişti de frontieră şi vameşi au pus pe atunci la cale o reţea de introducere în ţară a ţigărilor de contrabandă din Ucraina, prin vama Siret. În calitatea sa de poliţist de frontieră, aşa cum spun procurorii şi mai apoi judecătorii, Coslac a înlesnit actul de contrabandă, făcând şi trafic de influenţă în acest sens şi primind în schimb o mită consistentă. Condamnarea lui Iaholnic Coslac la 8 ani de închisoare în acest dosar a fost pronunţată de Tribunalul Militar Bucureşti în anul 2008, el fiind principalul condamnat în dosar. În urma sentinţei, poliţiştii au încercat să pună în aplicare mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea, emis pe numele lui Marian Iaholnic Coslac, acesta fiind însă de negăsit la domiciliul său din Siret.

În martie 2009, printr-o dispoziţie a Inspectoratului General al Poliţiei Române, s-a luat decizia de postare a fotografiei şi a datelor personale a dispărutului pe site-ul poliţiei, la rubrica “most wanted”, cei mai mulţi fiind convinşi că urmăritul părăsise deja ţara. Interesant rămâne faptul că, deşi dat dispărut din ţară de mai mulţi ani, fostul poliţist de frontieră şi-a supravegheat cu atenţie desfăşurarea proceselor, fiind prezent la termene prin intermediul avocaţilor săi, depunând prin intermediul acestora apeluri sau recursuri împotriva soluţiilor date de instanţele de judecată. Din arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, Marian Iaholnic Coslac va fi transferat într-un penitenciar, unde îşi va ispăşi pedeapsa de 8 ani de închisoare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fost poliţist dat în urmărire generală, capturat după şapte ani de căutări.
 Vizualizări articol: 5253 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Fost poliţist dat în urmărire generală, capturat după şapte ani de căutări3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Bereni (versiunea fără ou) Dacă ați crezut că numai japonezii se pot lăuda cu celebrul lor preparat crocant și delicat numit tempura, ei bine, merită să încercați și versiunea românească urbană, servită prin berării  în special. Berenii sunt tot... Citeşte