Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 nov 2015 - Anul XX, nr. 277 (6089)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Goana după oferte

Buluceală pe tigăi, cuţite, jucării, legume şi fructe, la inaugurarea noului magazin LIDL, de la Bazar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deschiderea unui nou magazin LIDL vizavi de Bazar a fost un nou prilej de afirmare a „valorilor noastre tradiţionale”, sutele de oameni care s-au bulucit la intrare cu noaptea în cap împingându-se doar pentru a ajunge printre primii la tigăi, cuţite, jucării şi mâncare, „aruncate” în coşul de cumpărături doar pentru că erau „la ofertă”.

Pentru a fi siguri că nu vor rata vreo ofertă ori ceva oferit gratuit primilor clienţi, unii suceveni au venit în faţa magazinului de la 6,00 dimineaţa, păzind uşa de intrare mai ceva decât paznicii plătiţi să facă asta, cu o vigilenţă care o depăşea şi pe a jandarmilor veniţi la datorie.

Cum frigul îi cam „gâdilea” pe la coaste, vrând-nevrând, s-au strâns laolaltă, pentru a se mai încălzi şi a se feri de curentul de aer rece din lunca Sucevei.

„Hai, mă, aici la căldurică, nu sta afară, că te ninge”, îl strigă un bărbat din mulţimea îngrămădită la intrare pe un prieten care abia atunci sosise. „Hai că poate se dă şi vreo tigaie gratis”, râde gazda de ocazie, care îi face loc lângă el, printre alţi noctambuli mânaţi de acasă de dorinţa de a câştiga ceva, orice, care să se adauge puţinului de acasă.

Din spate, noi grupuri de oameni se adaugă celor veniţi la inaugurare pe întuneric. De cum îi lasă autobuzele în staţie, se grăbesc spre intrare, să prindă un loc cât mai bun. Grupul deja s-a mărit, sunt deja vreo 150 de oameni care se îngrămădesc sub paravanul de la intrare. Pe cei de pe margini ninsoarea se aşterne neîncetat. În mijloc e deja cald şi bine, te cuprinde o moleşeală plăcută, accentuată de murmurul neîncetat al unor sprintene pensionare, care, deşi venite mai târziu, s-au strecurat până în faţă, aproape de uşă.

„Eu nu mă îngrămădesc...ce să mă bulucesc acolo? Pentru ce?”, spune cu fermitate una din ele. Nu o contrazice nimeni. Aproape că le-a convins şi pe celelalte că aşa va fi. Se pun apoi pe sporovăit, de toate cele, de la politică la bucătărie, de la economie la administraţie. Nimic nu le scapă, se pricep la orice.

„Ia uite, au venit şi aştia cu televiziunile, să ne filmeze...Ce caută aici? Te pomeneşti că e şi Lungu pe aici, să taie panglica...”, spune cu năduf una din ele, la care alta tresare ca arsă - „Lungu? Unde e Lungu?...”, cu un ton din care rezultă că are ceva important să îi spună. Se linişteşte când vede că nu e şi el la coadă. Probabil că are tigăi acasă.

Încă 10 minute. Începe numărătoarea inversă. Nervii sunt întinşi la maxim. Concentraţi pe ce trebuie să facă să intre cât mai rapid, oamenii nici nu mai vorbesc. Doar doi, în faţă, printre cei turtiţi de uşă, presaţi de mulţimea din spate, se ceartă care are întâietate, fiecare pretinzând că el a ajuns primul.

Încă puţin şi se va deschide. Nu mă pot abţine să nu număr găurile din geaca celui din faţa mea. Geacă de om muncit, cu praf de şantier, agăţată de fel de fel de fierătanii, cu arsuri de la şpan încins. Cei care au de toate sunt acasă, la căldurică.

Încă trei minute. La 7.30 se deschide, aşa au anunţat.

Deodată, mulţimea se încordează ca un singur trup, o forţă nevăzută pare să-i împingă de la spate spre uşa magazinului, care nici nu am văzut când s-a deschis.

Câteva zeci de oameni intră grămadă, nici nu ştiu cum de au trecut de intrarea îngustă, dar tâmplăria metalică de la intrare pare să se deformeze sub presiunea mulţimii.

„Rupeţi uşile! Ce faceţi? Rupeţi uşile...” strigă cineva din mulţime. Un jandarm mare cât un urs reuşeşte să stăvilească pentru puţin timp valul distrugător. Altul, mai mărunţel, nici nu se mai vede. Un bărbat şi o femeie se ridică de pe jos, speriaţi să nu fie călcaţi în picioare. Sprintenele pensionare din spatele meu nu se mai văd nicăieri, probabil sunt deja printre rafturi, ţopăind după oferte.

Un bărbat cu barbă albă, venit printre cei din urmă, dar ajuns ca prin minune în faţă, se opreşte să-i dojenească pe cei din spatele său: „Ce e cu voi, nu vă e ruşine? Să vă împingeţi aşa, aproape să se rupă uşile...”. După care s-a făcut mic şi a zbughit-o pe sub braţul jandarmului-urs, tulind-o în magazin. Din spate reîncepe presiunea invizibilă care îi împinge în magazin, dar parcă ceva mai civilizat. Ajunşi în magazin, oamenii par debusolaţi. Nimeni nu îi întâmpină să le ofere ceva. Singurele lucruri gratuite sunt revistele cu oferte, pe care le iau în tăcere şi se afundă apoi prin culoarele magazinului, căutând ceva, nici ei nu ştiu ce.

De aceea se şi uită mult în jur, la cei care s-au oprit deja la rafturi, să vadă ce aleg ei, unde e buluceala mai mare.

Unii au deja câte un braţ de tigăi aruncate în coşul de cumpărături. Mulţi nici nu ştiu cât costă, le-au luat pentru că se dădeau mai ceva decât pâinea caldă.

Mulţi s-au oprit la legume-fructe, golesc lăzile cu banane, portocale şi alte fructe exotice, într-un ritm ameţitor, mai ales că li s-a spus că la aceste produse au o reducere de 25%.

Rafturile cu produse alimentare au de asemeni mare succes, ca de obicei, în această zonă.

Uimitor de multă lume roieşte în jurul rafturilor cu jucării. Fiecare vrea să-şi vadă copilul un mic star, vedetă TV, aşa că instrumentele muzicale din oferta de inaugurare se dau de parcă ar fi fost aproape gratis.

Într-o zonă amenajată separat sunt reduceri la instrumente de bucătărie.

„Unde sunt tigăile?” întreabă o femeie disperată că la alţii a văzut câte 5-6 în coş, iar ea nu are nici una. În lipsa acestora, sunt bune şi cuţitele, care sunt pe mai multe categorii – de legume, de pâine, din ceramică, din oţelul cel mai cel...Toate ajung în coşurile de cumpărături. Să fie, să nu trebuiască.

Febra cumpărăturilor i-a cuprins pe toţi, mai ales că în jur vezi atâta lume care se agită, aleargă de colo până colo, nu cumva să ia alţii o ofertă mai bună, iar coşurile de cumpărături sunt umplute până la refuz.

Deşi au cele mai multe spaţii comerciale moderne pe cap de locuitor din întreaga ţară, depăşind chiar şi pe locuitorii din Capitală, dar şi majoritatea oraşelor occidentale, sucevenii se dovedesc în continuare mari amatori de cumpărături.

 

Suceava, oraşul cu trei magazine LIDL

LIDL-ul deschis joi dimineaţă este cel de-al patrulea din judeţ şi al doilea din oraş, altul fiind inaugurat în urmă cu patru ani la baza cartierului Obcini, dar pe un teren care aparţine administrativ de Şcheia. Accesul la magazin şi la cele 112 locuri de parcare gratuite se face direct din sensul giratoriu de la Bazar, una din cele mai aglomerate zone din oraş.

Cel de-al 191-lea LIDL din ţară, deschis în fosta zonă industrială a Sucevei, pe un teren care a fost utilizat de Ambro, are o suprafaţă de vânzare de aproximativ 1.200 mp, iar odată cu deschiderea sa, au fost create 25 de noi locuri de muncă. Un alt LIDL se va deschide în decembrie tot în Burdujeni, la ieşirea din Suceava spre Botoşani.

Orarul de funcţionare al noului LIDL este 07.30 – 22.00, de luni până sâmbătă, duminică fiind deschis în intervalul orar 08.00 – 21.00.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Buluceală pe tigăi, cuţite, jucării, legume şi fructe, la inaugurarea noului magazin LIDL, de la Bazar.
 Vizualizări articol: 5851 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 14 voturi
Buluceală pe tigăi, cuţite, jucării, legume şi fructe, la inaugurarea noului magazin LIDL, de la Bazar4.0514

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(27 nov 2015, 11:39:35
words fail me.
2.   Bun trimis de
(27 nov 2015, 12:16:29
m-am distrat bine citind articolul
3.   Se stie.. trimis de
(27 nov 2015, 15:17:18
Sucevenii + chitarile = LOVE
4.   Asta-i doar încălzirea... trimis de
(27 nov 2015, 22:06:03
... spiritului gregar bazat pe un reflex pavlovian automatic însușit în decursul lungilor cozi ceaușiste la adibași de purcel și gheare de pui de Avicolă
Tare comportamentale DEFINITIV impregnate în genomul oii de teracotă socialiste.

Și asta e numai încălzirea
Stăi că vine 1 Undrea și să vezi atunce înghesuială și cotișag la pomanageală și hăpăială moca - fasole pârțâitoare cu ciolan cu zgârciuri. Hapsânătate în esență pură, porții multiple pitite în plase, sacoșe, buzunare sau tuiurile aifoanelor S6, mnezăi și cruci în sama megieșului de dinaintea șirului indian, priviri mârâite în ton canin la farfuria aproapelui, conținând cu o boabă de fasole mai mult decât propria captură.
Jenant , dezgustător și oripilant. *

Nota bene pentru marca stilistică a articolului în sine.
Brava! Un sămn că gazetăria se poate face și într-un mod personalizat, în care jurnalistul ornează actul informării publice cu subiectivismul impresiei personale.
-----
Să nu uit să „binecuvântez” și anul acesta mocăiala pomanagelii
Ca să aibe gust puternic de cărniță.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Bereni (versiunea fără ou) Dacă ați crezut că numai japonezii se pot lăuda cu celebrul lor preparat crocant și delicat numit tempura, ei bine, merită să încercați și versiunea românească urbană, servită prin berării  în special. Berenii sunt tot... Citeşte