Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 nov 2015 - Anul XX, nr. 277 (6089)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Bun venit în mezelăria noastră politică!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un pamflet foarte mişto scris de Tudor Octavian am găsit în colecţia de acum mai bine de 20 de ani a ziarului „România liberă”. Îmi era familiar Octavian, însă doar de la emisiunile de televiziune, unde e un fel de păreolog destul de bâlbâit, cu statut de invitat aproape permanent. Sincer, nu aş fi bănuit că e în stare să scrie atât de cuceritor.

În pamfletul pe care l-am savurat, Octavian căuta să elucideze un subiect care şi pe mine mă preocupă: „Cum şi de ce se îngraşă politicienii”.Era vorba, fireşte, de politicienii români, fără a face vreo discriminare între cei de la dreapta şi cei de la stânga. Ce a observat autorul? Că, atunci „când se împlinesc, politicienii seamănă la faţă şi la trup cu parizerul proaspăt”. Situaţie care nu se cuvine să-i insulte, ci să-i flateze, deoarece „pentru alegători, parizerul e ceva sacru”.

Într-adevăr, fir-ar să fie, dar taman cu sfântul parizer proaspăt seamănă politicienii români, în toiul procesului lor evolutiv! Unii, cum e fostul ministru al Sănătăţii Bănicoiu, nici n-ar trebui să se arate în vreo mezelărie, de teama unei confuzii care s-ar putea dovedi fatale. Când îl vezi, îţi vine să-l stropeşti cu puţin muştar, să-l tai felii şi să-l faci sandvişuri. Până şi Ponta a luat forma parizerului, deşi la începuturile sale politice era zvelt şi plin de iluzii ca un cabanos. De-un timp, a fost uitat în frigider şi i-a mai trecut din prospeţime, dar tot se ţine tare în mezelăria noastră. Şi Lungu e un parizer, şi Eugen Bejenariu, şi Flutur... Iar ăia care şi-au angajat familiile la cabinetele lor parlamentare au vrut să-şi facă şi neamurile parizer.

Pe de altă parte, şi reciproca e valabilă: când o iau la vale, politicienii purced să semene tot mai puţin cu parizerul proaspăt, până ajung să semene cu cârnăciorii ăia zbârciţi, pierduţi în pieliţa care-i înveleşte. E cazul lui Adrian Năstase, e cazul lui Şova, va fi cazul parizerului bărbos Vosganian, cel care se bucură de ultimele zile de libertate, lansându-şi un nou volum de poezii. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bun venit în mezelăria noastră politică!.
 Vizualizări articol: 1732 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 8 voturi
Bun venit în mezelăria noastră politică!4.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Bereni (versiunea fără ou) Dacă ați crezut că numai japonezii se pot lăuda cu celebrul lor preparat crocant și delicat numit tempura, ei bine, merită să încercați și versiunea românească urbană, servită prin berării  în special. Berenii sunt tot... Citeşte