Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 nov 2012 - Anul XVII, nr. 277 (5182)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vizită

Ponta: Îi felicit pe toţi cei care au sprijinit ideea modernizării Spitalului Judeţean Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Premierul României, Victor Ponta, a vizitat sâmbătă Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, participând la inaugurarea lucrărilor de modernizare făcute la cea mai mare unitate spitalicească din judeţ. Victor Ponta a vizitat secţiile de Cardiologie, Anestezie şi Terapie Intensivă, blocul operator şi Centrul de excelenţă în radiologie şi cardiologie intervenţională, după care a participat la o întâlnire cu personalul medical al spitalului. În cadrul întâlnirii, managerul spitalului, Vasile Râmbu, i-a solicitat premierului sprijin pentru achiziţionarea unui computer tomograf modern la Spitalul Judeţean Suceava.

În cuvântul său adresat medicilor şefi de secţii şi asistenţilor şefi, prim-ministrul Victor Ponta a ţinut să-i felicite pe toţi cei care de-a lungul anilor au sprijinit ideea renovării Spitalului Judeţean Suceava. „Ştiu că este vorba despre un proiect de mai mulţi ani, finalizat anul acesta, şi cred că e meritul tuturor celor care au reuşit să convingă diverşi miniştri şi diverse guverne să acorde fondurile respective. Evident că ştiu ce trebuie făcut în viitor şi nu doar computerul tomograf. Important este ca Spitalul Suceava, inclus într-o reţea strategică de spitale, să beneficieze în continuare de investiţii”, a spus Ponta. El a adăugat că pe lângă investiţiile în dotările tehnice, mai importante sunt investiţiile în personalul medical. „Vorbim aici de medici, asistenţi, medici tineri, pe care să-i convingem împreună că merită să rămână în România, în Suceava şi nu în Franţa sau în Irlanda, sau în alte părţi”, a precizat Victor Ponta.

Premierul României a precizat că îl bucură faptul că a putut să vadă la Suceava un spital normal, aşa cum sunt alte unităţi spitaliceşti din Europa. „Nici nu pot să spun că e excepţional. E pur şi simplu un spital normal. Aşa trebuie să arate spitalele dacă suntem o ţară europeană”, a subliniat Ponta.

În acelaşi timp, el a spus că susţine în continuare şi construcţia spitalului din Fălticeni, care alături de alte spitale municipale şi orăşeneşti vor trebui să lucreze în complementaritate cu Spitalul Judeţean. Victor Ponta a precizat că şi Spitalul Judeţean Suceava va fi în complementaritate cu Centrul Regional din Iaşi, astfel încât întreaga zonă a Moldovei va fi acoperită din punctul de vedere al sistemului de sănătate.

 

Peste 3.000 de posturi au fost deblocate anul acesta în domeniul sănătăţii

Pe de altă parte, prim-ministrul României a precizat că cel mai important semnal de respect faţă de medici şi asistenţi trebuie să fie dat atunci când va fi construit bugetul Ministerului Sănătăţii pentru anul 2013 şi bugetul Casei Naţionale de Sănătate. „Pentru orice medic şi asistent este important cum arată locul în care lucrează. Dacă lucrezi într-un spital în care practic eşti dezarmat şi nu poţi să faci nimic pentru bolnavi e foarte greu să ai motivaţie. Şi în al doilea rând trebuie să ştii că ai un buget, nu ca în America sau Marea Britanie, dar un buget decent, care să-ţi asigure o funcţionare normală pe tot parcursul anului. Acesta cred că este semnul cel mai important de respect şi de responsabilitate faţă de ceea ce cred că este alături de educaţie, sistemul de sănătate. Un sistem obligatoriu pentru orice ţară care vrea să aibă viitor”, a mai declarat Ponta.

El a mai adăugat că anul acesta, în sănătate au fost deblocate cele mai multe posturi pentru medici şi asistenţi. Victor Ponta a arătat că nu mai puţin de 3.000 de posturi au fost deblocate, precizând: „ca să obţii 3.000 de posturi de la domnul Florin Georgescu şi de la domnul Gherghina e o bătălie cumplită”. Ponta a subliniat că tot în sănătate s-a reuşit schimbarea regulii potrivit căreia se putea angaja o persoană atunci când din sistem plecau şapte. „Am reuşit să schimbăm acea regulă care în sănătate era absolut aberantă. Nu poţi în sănătate să spui să plece şapte medici ca să aduci unul. Lucrul ăsta se poate întâmpla, dacă trebuie, în administraţia publică, dar nu în sănătate. Evident, necesităţi de personal există în continuare, însă e important să putem asigura anvelopa salarială şi să reuşim să găsim toate celelalte metode mai tehnice prin care să-i ajutăm pe medicii care doresc să rămână în ţară”, a mai declarat prim-ministrul României.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: Îi felicit pe toţi cei care au sprijinit ideea modernizării Spitalului Judeţean Suceava.
 Vizualizări articol: 720 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: Îi felicit pe toţi cei care au sprijinit ideea modernizării Spitalului Judeţean Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei