Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 nov 2012 - Anul XVII, nr. 277 (5182)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Metodă simplă de a scăpa de durerile provocate de munca la birou

Un studiu efectuat în Danemarca a descoperit o metodă simplă şi eficientă prin care persoanele care îşi petrec foarte mult timp la birou pot elimina durerile şi senzaţia de înţepenire din zona umerilor şi a gâtului.

Rezultatele studiului sugerează că o oră pe săptămână (o sesiune fără oprire sau trei sesiuni a câte 20 de minute) de exerciţii cu gantere de mică greutate este de ajuns pentru a elimina durerile de umeri şi de gât, creşterea forţei fizice putând îmbunătăţi viaţa a milioane de persoane care îşi petrec orele de muncă la birou, informează Daily Mail.

 În cadrul studiului, 447 de oameni care muncesc într-un birou, cu sau fără dureri de gât, au fost împărţiţi aleatoriu în grupe diferite, unele pentru antrenament, altele de control fără antrenament, timp de 20 de săptămâni. Printre cei care au luat parte la experiment s-au aflat 256 de "cazuri de durere", a comunicat Jurnalul Britanic de Medicină Sportivă.

 Grupele de antrenament au primit sarcina de a face exerciţii cu gantere fie timp de o oră pe săptămână, fie trei sesiuni a câte 20 de minute sau nouă sesiuni a câte şapte minute. Greutatea ganterelor a fost crescută progresiv, începând de la aproximativ 360 de grame până la valoarea maximă de 600 de grame.

La sfârşitul celor 20 de săptămâni, voluntarii au fost întrebaţi despre durerile de gât şi de umeri şi despre lejeritatea de mişcare a braţelor, a umerilor şi a mâinilor la muncă.

În medie, s-a constatat o reducere de 47 la sută a durerii printre cei care au făcut exerciţii pentru o oră pe săptămână şi una de 61 la sută în cazul persoanelor care au lucrat în trei sesiuni de câte 20 de minute pe săptămână. Cei cărora li s-au repartizat sesiunile cele mai scurte, de câte nouă minute, au simţit şi ei o ameliorare, deşi la un nivel mai redus.

 Angajaţii ar trebui să ia în considerare exerciţiile cu gantere în timpul programului de muncă, este de părere dr Christoffer Andersen, de la Centrul de Cercetare pentru Mediul de Muncă din Copenhaga.

 De asemenea, experţii britanici au spus că astfel de antrenamente ar putea reduce rata de absentare de la locul de muncă a celor care sunt predispuşi la astfel de dureri fizice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Metodă simplă de a scăpa de durerile provocate de munca la birou.
 Vizualizări articol: 1260 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Metodă simplă de a scăpa de durerile provocate de munca la birou0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sesiuni trimis de
(26 nov 2012, 14:25:35
Sau 60 de sesiuni a cate 1 minut, dar cu o gantera mica (eventual pix). Asa saracii birocrati scapa de un eventual accident prin scaparea ganterei din mana ...
2.   DESPRE "o metoda simpla de a scapa de (...)" trimis de
(27 nov 2012, 09:07:58
Foarte interesanta stire! Dar domnule (sau doamna) jurnalist, nu v-ati gandit ca poate pe cititor chiar il intereseaza despre ce exercitii este vorba? Mie titlul imi sugereaza ca acest articol chiar imi va prezinta o metoda, insa ce gasesc aici dupa doua minute de suspans? Nimic! S-ar putea sa gasiti un loc liber la Obiectiv. Au nevoie de astfel de articole. Pentru cei pe care totusi ii intereseaza mai multe despre acest subiect, va rog sa vizitati pagina urmatoare:  ☭  ϑ . Chiar daca nu stiti limba engleza, parerea mea e ca fotografiile sunt foarte sugestive.
2.1  RE: DESPRE "o metoda simpla de a scapa de (...)" trimis de
(27 nov 2012, 09:09:52
rodale. com / exercises-neck-pain (scoateti spatiile)

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei