Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 mai 2012 - Anul XVII, nr. 114 (5019)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Joi seara

Ion Lungu a prezentat „echipa câştigătoare” în faţa a sute de alegători din Burdujeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sute de suceveni din cartierele Burdujeni şi Iţcani, dar şi din alte cartiere ale municipiului au dat curs invitaţiei primarului Ion Lungu de a sta de vorbă cu ei şi de a le prezenta echipa sa de viceprimari şi consilieri locali, cu care vrea să facă treabă în mandatul viitor.

Întâlnirea a avut loc la Restaurantul Brânduşa, de lângă staţia de autobuz Cinema Burdujeni, care în scurt timp a devenit plin până la refuz.

Ion Lungu a ţinut să facă un tur al întregului restaurant, să-i salute personal pe toţi cei care au venit, în vreme ce fratele său geamăn, Costică Lungu, care i-a prezentat pe o parte dintre cei prezenţi, precum deputatul PDL de Burdujeni, Nelu Bălan, care s-a implicat în toate proiectele care au vizat acest cartier, deputatul Sanda-Maria Ardeleanu, viceprimarii Lucian Harşovschi, “fiul Burdujeniului”, şi Viorel Seredenciuc, prezentat drept un “tehnician desăvârşit”.

 

Tandemul Ion Lungu – Gheorghe Flutur

Lucian Harşovschi a luat cuvântul, pentru a le explica oamenilor de ce au venit acolo: “Suntem aici pentru a-l susţine pe primarul Ion Lungu pentru un nou mandat la conducerea Primăriei Suceava şi pe Gheorghe Flutur pentru un nou mandat la preşedinţia Consiliului Judeţean, precum şi marea echipă a PDL, care a demonstrat că <da, se simte diferenţa>. Vă cerem un vot ca Suceava să meargă mai departe. Tandemul Ion Lungu – Gheorghe Flutur este unul consacrat, care a demonstrat că se poate. Dacă mergem pe stradă şi întrebăm de Ion Lungu, toată lumea spune că este un bun gospodar. Dacă m-ar întreba cineva de contracandidatul său, Băişanu, nu aş şti ce să spun. Vă propun un parteneriat care deja funcţionează, în folosul sucevenilor, pentru că s-a demonstrat că se face ceva în Suceava”.

Deputatul sucevean Sanda-Maria Ardeleanu a spus că, aflându-se acolo, se simte cu patru ani mai tânără: “Este aceeaşi atmosferă pe care am regăsit-o în campaniile electorale de acum patru ani, atunci când am câştigat. Şi de aceea spun şi astăzi cu fermitate că vom câştiga. Vom câştiga, pentru că merităm să câştigăm. Suntem o echipă puternică şi avem nevoie de votul dumneavoastră pentru această echipă. Echipa primarului Ion Lungu funcţionează. Lungu a ştiut să-şi aducă lângă el oameni pricepuţi, care au făcut treabă spre binele cetăţenilor. Suceava merge înainte şi se vede deja diferenţa faţă de acum patru ani”.

 

Flutur: Despre intenţiile şi investiţiile lui Ion Lungu putem vorbi mult

Apariţia în sală a preşedintelui Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, a fost salutată cu puternice ropote de aplauze.

Flutur a ţinut să atragă atenţia asupra unora dintre proiectele demarate şi realizate de Ion Lungu, unele cu sprijinul Consiliului Judeţean:

“Mă gândesc la municipiul Suceava, un oraş în care trebuie să iei totul de la zero. Ion Lungu a scormonit oraşul ăsta şi a schimbat toată ţevăraia de sub el, pentru că era învechită. Uitaţi-vă că acum avem alt mare proiect pentru a termina canalizarea în Suceava, un proiect pe care l-am adus pentru judeţul Suceava, de 130 de milioane de euro. Suceava are cea mai mare parte din bani, pentru că prin Burdujeni şi Iţcani încă mai avem probleme cu unii care nu au apă şi canal. Aşa ceva nu se poate! Dar despre intenţiile şi investiţiile lui Ion Lungu putem vorbi mult. Mă gândesc la momentul în care am început şoseaua de centură. E nevoie să scoţi traficul greu care vine din Ucraina, din Nord, să nu mai intre în oraş. O investiţie de 84 de milioane de euro, iar acum 70% este finalizată. Ion Lungu a început acest proiect de modernizare a centrului. Un centru care avea nevoie de parcări subterane ca să laşi oamenii să se plimbe prin centru cu copiii. Refacerea Cetăţii de scaun a Sucevei este un alt lucru care trebuia făcut mai demult”.

 

Lungu: Degeaba mă votaţi primar, dacă nu-mi daţi şi echipa de consilieri

La final, Ion Lungu le-a vorbit sucevenilor, cerându-le ca, dacă vor să-l susţină pentru un nou mandat de primar, să-l sprijine până la capăt, să-i dea şi echipa cu care să poată face treabă.

“Degeaba mă votaţi pe mine primar, dacă nu-mi daţi şi echipa de consilieri. Degeaba îl votaţi pe Gheorghe Flutur preşedinte al Consiliului Judeţean, dacă nu-i daţi şi echipa de consilieri. Este nevoie de armonie în Consiliul Local, de posibilitatea luării unor decizii. Aici, la Suceava, realizările nu trebuie spuse, ele se văd. Acestea nu puteau fi făcute fără dumneavoastră. Toţi cei care ne-aţi votat puteţi spune cu responsabilitate şi mândrie că aţi contribuit la reconstrucţia oraşului Suceava. Din toate măsurătorile efectuate rezultă că lucrurile merg într-o direcţie bună. O majoritate de peste 50% dintre suceveni consideră că Suceava merge înainte”.

Edilul sucevean a ţinut să le împărtăşească celor prezenţi şi o parte din proiectele cu care vrea să dezvolte municipiul de acum înainte:

„Pentru mandatul 2012 – 2016 vrem să creăm locuri de muncă. În aceşti ani de când sunt primar s-au creat multe locuri de muncă. Salariile nu sunt foarte mari, dar s-au făcut locuri de muncă în aceste hipermarketuri, şi astfel am reuşit să menţinem locurile de muncă după ce zona industrială a dat faliment, iar noi am atras bani din taxe şi impozite la bugetul local. De la an la an veniturile proprii de la bugetul local sunt mai mari şi-mi dau posibilitatea să fac lucrări, deşi veniturile de la bugetul de stat au fost tot mai mici”.

 

Parcări supraterane gratuite în interiorul cartierelor

Din programul de lucru pe următorii patru ani nu au fost uitate nici marile proiecte de investiţii.

Lungu a declarat: „Vrem să dezvoltăm o nouă zonă industrială. Un prim pas e făcut, în jurul Sucevei dezvoltăm o zonă metropolitană. Deja avem foarte multe oferte pentru investiţii în zonă şi în mandatul viitor vom crea minim 5.000 de locuri de muncă.

Avem un proiect de dezvoltare a unei noi societăţi de termoficare, prin care să beneficiem de preţuri suportabile pentru populaţie, iar banii pe care îi dădeam pe subvenţii să-i folosim pentru izolarea termică a blocurilor şi refacerea faţadelor acestora.

Vom continua să facem parcări supraterane, în interiorul cartierelor, şi avem deja stabilite cinci locaţii – în zona centrală, lângă primărie, în zona Pieţei Mari, în zona Cartodrom în George Enescu şi în cartierul Obcini. Vom face parcări supraterane modulare, puse gratuit la dispoziţia locuitorilor.

Am schimbat infrastructura subterană, acum asfaltăm, facem parcări, dar avem nevoie şi de zone de agrement. Oamenii au nevoie să se şi relaxeze. Acest lucru se va întâmpla în mandatul viitor. Avem un proiect privind regularizarea râului Suceava, pe o distanţă de 10 km, din zona Iţcani până la Termica, şi vom face şi o zonă de agrement, cu trotuare, bănci, piste de alergat, de biciclete”.

Ion Lungu le-a cerut sucevenilor un vot de încredere nu doar pentru el, ci şi pentru echipa sa de viceprimari – Lucian Harşovschi şi Viorel Seredenciuc, iar la consilieri locali – Gheorghe Onofrei, Vasile Monacu, Liviu Cîrlan, Adrian Timofi, Cristian Creţu, Niculai Barbă, Costel Tătăranu, Daniel Ungurian, Liviana Enea, Cristin Ursu, Vasile Barabaş, Aurelia Petcu, Liviu Andreescu, Constantin Ionesi, Bogdan Păstrăv şi Mihaela Pohoaţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ion Lungu a prezentat „echipa câştigătoare” în faţa a sute de alegători din Burdujeni.
 Vizualizări articol: 863 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 9 voturi
Ion Lungu a prezentat „echipa câştigătoare” în faţa a sute de alegători din Burdujeni2.359

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Flutur + lungu trimis de
(19 mai 2012, 12:23:24
deci au demonstrat ca se poate fura si in doi.................
1.1  RE: Flutur + lungu trimis de
(19 mai 2012, 16:34:26
Toate bune si frumoase, dar cu aeroportul de la Salcea cum ramâne?
2.   CIOCOII VECHI SI NOI trimis de
(19 mai 2012, 14:48:42
Vasilică Puşcaşu, un prosper om de afaceri din Suceava, s-a reîntâlnit brutal cu trecutul său tumultos. Mai exact, pe numele lui a apărut un mandat european de arestare pentru fapte petrecute în aprilie 2005 în Austria. Atunci ar fi tâlhărit înarmat cu un pistol două bănci, împreună cu un complice, reuşind să fugă cu 335.000 de euro.A si fost saltat cu tot cu perfuzie si cu patul de spital si dus in Ausatria.Trecutul lui Vasilică Puşcaşu este însă unul destul de sumbru. La sârşitul anilor 90, ziarele scriau despre el că ar fi fost liderul grupării germaniştilor, care în 1997 ar fi jefuit în 40 de zile 90 de bănci şi oficii poştale. Puşcaşu ar fi fost arestat în acel în Koln pentru faptele sale.Omul de afaceri Vasilică Puşcaşu a apărut în Suceava drept un antreprenor de succes în ultimii ani. Bineînţeles că pe numele lui nu apare nimic, toate firmele pe care le conduce fiind în acte pe numele cumnatei acestuia, o tânără fotomodel de 21 de ani din Fălticeni.
În 2011, firma Kamer Build Company SRL, au devenit faimoasă în Suceava, când a subcontractat lucrările de asfaltare pentru principala arteră de circulaţie din municipiu. Asta în condiţiile în care în acte, firma are ca obiect principal de activitate comerţul cu amănuntul în magazine nespecializate
Omul de afaceri care are construite câteva blocuri în municipiul Suceava a fost audiat si de poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor în dosarul în care asociatul său, Cristian Nistor, este urmărit penal pentru o evaziune fiscală de 12 miliarde de lei vechi.
3.   ACEIASI HOTI, CER IAR VOTURI DE LA PROSTIME trimis de
(19 mai 2012, 18:28:38
LUNGU SI GLOATA LUI, FLUTUR SI GLOATA LUI. DOAR EI SA O DUCA BINE. PENTRU CEILALTI NU SE POATE, E CRIZA..TOATE FUNCTIILE SUNT DATE EI LE IMPART, DEOARECE SE CONSIDERA STAPANI PE JUDETUL ASTA...
4.   Marili rializari... trimis de
(19 mai 2012, 18:50:59
Acesti doi mincinosi ne jupoaie de bani pe toti,intarziind voit groapa de gunoi de la Moara,banii nostri luand calea partidului portocaliu si a buzunarelor excrocilor ce ne conduc.Nu va e frica de Dumnezeu,porcanilor???
4.1  RE: Marili rializari... trimis de
(20 mai 2012, 08:53:41
nu le e frica pentru ca Flutur se crede Dumnezeu.
5.   CIOCOII VECHI SI NOI trimis de
(19 mai 2012, 19:11:26
Una dintre cele mai spectaculoase nunţi din ultimii ani din Suceava s-a desfăşurat, la Conacul Domnesc, când unicul fiu al directorului medical al Spitalului de Urgenţă, dr. Doina Ganea Motan, s-a căsătorit cu fata lui Nelu Fediuc.Domnul Fediuc a fost seful SPF Siret si un soi de coordonator si protector al traficantilor de tigari detasat pe la Cernavoda pt comportament" exemplar" in traficul cu tigari.
Naşii tânărului cuplu au fost fotbalistul Dorin Goian şi omul de afaceri VASILE PUSCASU.Doamna doctor este bugetar ,domnul Fediuc este bugetar,deci a fost o nunta foarte modesta asa cum sunt nuntile bugetarilor.
La eveniment au participat 422 de invitaţi, printre care preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, primarul de Suceava, Ion Lungu, secretarul de stat dr. Cristian Irimie, senatorii Orest Onofrei şi Tiberiu Prodan, europarlamentarul Petru Luhan.Atmosfera a fost intretinuta de Călin Geambaşu, Amadeus şi Alina, Ana Lesko,dansatorii lui Edi Stancu.Bucătarul Ovidiu Procopeţ, de la Marriott a desfătat invitaţii cu : ouă de prepeliţă cu castravete, bruschete cu anşoa, pateuri în sos de parmezan, terină de pui cu nuci şi alune, brânzeturi franţuzeşti, terină de foie gras, „canapele” cu icre de Manciuria şi caviar, peşte filapia în crustă de ciocolată cu piper verde şi sparanghel, piept de curcan umplut cu hribi şi rucola, muşchi de vită umplut cu ficat de gâscă, cu sos spaniol şi cartofi cu rozmarin. Desert a fost tort White Passion cu mousse de ciocolată albă şi nucă de cocos şi sorbetto di menta. Totul a fost pregătit la Hilton.

5.1  RE: CIOCOII VECHI SI NOI trimis de
(19 mai 2012, 19:33:48
RADULEEEE MAMA TREZESTE-TE!!!! IAR FURI CURENT??? FATA ACEEA NU E FIICA LUI NICI UN NELU!!!!
5.2  RE: CIOCOII VECHI SI NOI trimis de
(20 mai 2012, 00:05:09
Radumătii, toate acestea ţi-au fost povestite de Cătălin Nechifor care a fost probabil ospătar la nuntă?
5.3  RE: CIOCOII VECHI SI NOI trimis de
(21 mai 2012, 09:07:30
ShaolinOO7 vrei sa iti dau un "muiashi"?
6.   Lungu si Flutur trimis de
(19 mai 2012, 21:22:42
Moare USL+C+Rosca stanescu...ca in jd.Suceava...sunt varza...Poate vor sa compare epoca Marza cu epoca Flutur..... De ce nu ne spun...vuvuzei din PSD...!Noroc ca au...furat ...si curent si guvervarea,,,,caci iar nu aveau pe nimeni la conducere...parca ...pan la toamna...cat mai este...Asa ca...bucurativa,,,,,ja.vre ca oricum...in afara de abureli...de nimic nu sunteti in stare...Istoria...dovedeste!!!
7.   O JAVRA SI UN PROST ESTI TU MA CRISTIDEDINGROAPA! trimis de
(19 mai 2012, 21:54:43
EU CE AM SCRIS MAI SUS AM SCRIS DIN PERSPECTIVA UNUI OM APOLITIC...SI DIN CEEA CE AM AUZIT DE LA TOTI OAMENII DE RAND DIN JUDET...
8.   Ar trebui reformulata trimis de
(20 mai 2012, 00:54:38
Stimabile G.F. vezi ca ai hipertrofieri generalizate cand spui :
"... prin Burdujeni şi Iţcani încă mai avem probleme cu unii care nu au apă şi canal."
Nu voi aveti problema , ci cetatenilor de acolo le lipseste apa curenta si canalizare , iar la voi problema se numeste sarcina de serviciu spre cetatean, dar asta poate o sa invatati in mandatul acesta ce sperati sa-l mai broditi.
Dorinta voastra de a avea o armata de consilieri majoritara , si la primarie si la judet va face cinste numai pe jumatate domnilor pentru ca induceti doua ipoteze ce nu va fac onoare :
1. Va doriti sa aveti puterea maxima de manevra in proiectele ce le doriti pana la limita arbitrariului
2. Considerati ca ceilalti parteneri politici rau intentionati sau prosti ,

9.   Promisiuni si atat!!!!!!!!!!!!!!!! trimis de
(20 mai 2012, 15:26:33
Ar trebui sa va luati echipa si sa treceti si pe str.Strandului sa vedeti rezultatele aburelilor dumneavoastra domnule primar.V-ati dat cuvantul si in campania trecuta ca asfaltati strada,si in toamna la fel,iar acum mai nou ne-ati luat si iluminatul public.Va multumim!!!!!!!!!
10.   Echipa lu porcu trimis de
(20 mai 2012, 19:24:36
Grohacule ar trebui sa iti iei echipa de hoti si sa faceti o vizita la Botosani.
11.   Jos mafia PDL trimis de
( 9 iun 2012, 23:29:34
Gainarii astia sunt fundamentali expirati . O gasca de hoti ordinari , de smenari . Ce au facut in afara de faptul ca a schimbat pavelele pt a fura bani prin firma lui fratisu ?
Suceava e un oras mizer,cu cele mai proaste drumuri , gunoaie si ciini vagabonzi .
Omul asta si-a luat case ,terenuri ,a facut tot felul de smenozeli pt buzunarul lui si a celor apropiati . Tilharii astia trebuie sa dispara de la primarie .Botosani ,Jilava ar putea fi trasee pt Flutur si Lungu .
12.   Jos mafia PDL trimis de
( 9 iun 2012, 23:34:17
Monitorul e o mizerie de ziar aservit mafiei PDL . Iar faza cu playerul e pt retarzi pe post de jurnalisti .Pupincuristi de doua parale ai hotilor PDL .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei