Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 mai 2012 - Anul XVII, nr. 114 (5019)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pedeapsa pământească

Fostul preot din Văşcăuţi rămâne condamnat definitiv pentru dare de mită şi contrabandă cu ţigări

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Instanţele pământene l-au găsit vinovat pe fostul preot din Văşcăuţi. Şi ultima instanţă la care putea apela Cristinel Gheorghe Pânzariu, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a considerat că faţa bisericească se face vinovată de săvârşirea a două infracţiuni, de dare de mită şi contrabandă cu ţigări. Condamnarea de doi ani cu suspendare rămâne valabilă, decizia instanţei supreme fiind definitivă.

Din discuţiile purtate între preot şi Ilie Zahariuc, poliţistul de frontieră care l-a denunţat, rezultă că faţa bisericească era în breasla traficanţilor de ţigări de mai multă vreme şi cunoştea toate detaliile unei acţiuni de contrabandă. Pentru că agentul Zahariuc a refuzat să primească şpaga de 4.000 de euro pentru a nu supraveghea o anumită zonă a frontierei cu Ucraina cu maşina cu termoviziune timp de jumătate de oră, preotul Pânzariu a insistat, iar discuţiile dintre cei doi apar în dosar.

În afara condamnării de doi ani cu suspendare, fostul preot a fost obligat la plata a 330.098 de lei, sumă reprezentând taxele vamale şi fiscale, la care se adaugă dobânzile/majorările şi/sau penalităţile de întârziere, aferente celor 73.900 de pachete de ţigări de contrabandă introduse ilegal în România.

 

Ce discutau fostul preot şi poliţistul de frontieră denunţător

Din înregistrările depuse la dosar de procurori, rezultă că preotul nu era un novice în materie de contrabandă cu ţigări. Din aceste convorbiri se înţelege clar ce vrea preotul şi ce-i cere lui Ilie Zahariuc.

„Preot Pânzariu: Omule, deci nu ieşim din drum.

Poliţist Zahariuc: Mi-e frică bă... că asta nu-i de joacă, bă omule.

Preot Pânzariu: Undeva acolo care băieţii au cheie şi când o fi o să aducem... oricum îi aranjat şi de sus.

Poliţist Zahariuc: Băi, mie îmi e frică, îmi e frică.

Preot Pânzariu: Nu trebuie să-ţi fie frică, că doar ţi-am spus care e mişcarea şi ai să vezi că o să fie treaba perfect, dar na, ştii care e treaba; bă omule, dacă am vorbit o treabă, doar nu vorbim o chestie, că am gândit-o destul de bine şi nu am vorbit cu oricine! Ai înţeles? Doar clar ţi-am spus că nu traversăm, nu ieşim în drum ferească Dumnezeu, îi literă de lege.

Poliţist Zahariuc: 60-80 măi băiete, doar îs baxuri, băi băiete!”

Într-o altă discuţie, Cristinel Gheorghe Pânzariu a vorbit şi despre amicii săi din Ucraina, cei care asigurau livrarea ţigărilor de contrabandă până la fâşia verde a frontierei. „Treaba e bună, numai că... ei nici nu pot trece pe acolo, că ei vin pe acolo... trec apa pe la ei, ai înţeles?”, „Cum dracu’ să treacă, că ei au Kamaz, dar nu poţi să rişti, ai înţeles? Şi vin acolo lângă vamă şi...” sau „Nu-i problemă... le scoatem aşa frumos (n.r. – ţigările de contrabandă), şi la o sâmbătă... banii sunt sigur, nu ne jucăm” sunt alte frânturi ale discuţiilor purtate de fostul preot din Văşcăuţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fostul preot din Văşcăuţi rămâne condamnat definitiv pentru dare de mită şi contrabandă cu ţigări.
 Vizualizări articol: 940 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Fostul preot din Văşcăuţi rămâne condamnat definitiv pentru dare de mită şi contrabandă cu ţigări5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Corb la cor "isi" scoate ochii trimis de
(19 mai 2012, 22:27:32
Eu pun prinsoare ca spaga a fost prea mica , ori politaiul stia de sus ca e "ascultat" ! Culmea si politaiul e "imvinuit" pentru luare de mita , atunci , "incurcate sunt caile Domnului"
2.   Popa "prostul" trimis de
(21 mai 2012, 13:07:50
Nu este adevarat,popa din Vascauti aducea niscaiva tigarete ptr enoriasii din bazarul radautean sau sucevean .Cele "sfinte"(adica dracu), il indemnau sa "ajute" "credinciosii" traficanti ptr a agonisi ceva banuti de dat sub forma de "ORT",popii din Vascauti sau de pretutindeni.Probabil va avea dezlegare de la BOR,altfel nu facea slujitorul "dracului" asemenea fapte.Ma intreb cum putea slujitorul lui "satan" sa slujeasca duminica in altar cand stia cat de derebedeu este in realitate ? Intre timp m-am lamurit,pesemne ca traditia ortodoxa este de vina,indeletnicirile devenise-ra rutina iar popa o facea in folosul enoriasilor,nu-i asa ?
3.   SA FACI CE ZICE POPA NU CE FACE EL... trimis de
(21 mai 2012, 18:41:49
Nu e singurul popa care a transportat tigari din Ucraina, mai sunt care treceau prin vama Siret, pana au fost prinsi si arestati cei 60 de politisti de la Siret. Sa vedeti cum ascundeau prin sutane cartuse cu tigari,iar dupa arestare le-au facut slujbe sa fie eliberati din arest(adica de dusmani....)

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei