Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 mai 2012 - Anul XVII, nr. 114 (5019)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Gânduri

Fotbalul electoral de la Rădăuţi

Nu este nevoie de o opinie de doctor în ştiinţe politice ca să se constate că oamenii sunt efectiv plictisiţi de a asista la parodia tristă a alegerilor locale care se repetă o dată la patru ani.

Rădăuţenii sunt încercaţi de un sentiment de lehamite, dacă ne raportăm la prezenţa la vot a alegătorilor de doar 37%.

Constatăm însă şi aici, între cei puţini care mai merg la vot, că se încearcă sistematizarea motivării electorale cu câte o sticlă de ulei, o pungă de zahăr, găleţi, sau mai nou “vouchere” plasate tineretului la fotbal.

La acel fotbal care a fost uitat cu desăvârşire de-a lungul mandatelor, dar care a fost descoperit exact acum, ca promotor şi mijloc de campanie electorală. Am constatat cu mâhnire că toţi acei consilieri, în frunte cu candidatul lor “de împrumut”, aşteaptă ovaţiile publicului mai ceva ca Mao Zedong.

Rămânem surprinşi cum politicienii noştri, pe cât de dezinteresaţi în a apăra interesele alegătorilor sunt în timpul mandatului, pe atât de abili şi de motivaţi devin o dată la patru ani. Îşi aduc brusc aminte cât de muncitori, de harnici, de întreprinzători, iubitori ai sportului şi ecologişti sunt, convocând masele la mers pe bicicletă, şi cât de aprigi în a plasa vina neputinţei lor unul în ograda celuilalt, încercând să ne inducă astfel în eroare pentru a-şi realiza din nou interesul personal.

În ultimii patru ani am asistat cu toţii la spectacolele care se desfăşurau lunar în sala de teatru a Consiliului Local Rădăuţi, spectacole având ca subiect răfuiala intereselor de grup, sub regia domnului primar Olărean….

Ceea ce este însă mai interesant este ca PDL-ul împrumută omul lor nr. 1, Petru Carcalete, care a ocupat funcţia de preşedinte al organizaţiei rădăuţene până în februarie 2012, îl împrumută USL-ului după cunoscutul model naţional Sorin Frunzăverde, pentru a “juca” puţin la echipa adversă. Că tot suntem la fotbal, interesantă este şi durata acestui “transfer”. Surprinzătoare este lipsa de reacţie a PSD-ului Rădăuţi, care nu a fost capabil să-şi impună punctul de vedere, că tot anunţa nu de mult cu surle şi trâmbiţe că au candidatul lor, iar noi, rădăuţenii, rămânem în continuare participanţi indirecţi ai acestui spectacol….Şi am o întrebare: până când?

*

Cu mâhnire constatăm că texte cu o vechime de aproape 100 de ani au o absolută valabilitate: “Ţară de secături, ţară minoră, căzută ruşinos la examenul de capacitate în faţa Europei…..” O. Goga - 1916.

PSD- iştii sau, mă rog, o parte dintre ei, scandează numele reprezentantului lor de împrumut, recunoscând astfel propria lor slăbiciune. Într-adevăr, Nene Iancule, suferim de o aprigă meningită morală.

Cu tot respectul pe care-l port rădăuţenilor, Traian Andronachi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fotbalul electoral de la Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 905 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Fotbalul electoral de la Rădăuţi5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nelamuriri trimis de
(19 mai 2012, 17:18:33
domnu candidat andronachi, ce propuneti? se inoculeaza falsa idee ca primaru care va fi , va face si desface, pe cand chiar din mandatul care acu se sfarseste s a vazut clar ca pt a face si desface trebuie sa ai si consilierii de partea ta ca altfel iese talmes-balmes. dumneata ce echipa de consilieri propui?cu cine ai sa lucrezi? ca s a vazut clar ca nu se are in vedere interesul tuturor ci numai a unui partid sau altuia. crezi ca vei reusi sa impaci pd-l ul si psd-ul la nivel local pt a face treaba buna? pe ce te bazezi? ai dumneata puterea asta de negociator si impaciuitor? nu crezi ca daca vei ajunge primar, consilierii de la pdl si psd te vor santaja sa le faci pe plac? eu cred ca dumneata candidezi doar ca sa furi voturile celor indecisi sau care nu mai vor primar pdl si psd.... la fel ca si ceilalti candidati oarecum necunoscuti opiniei radautene..
2.   Mai baiete, cucuiete trimis de
(20 mai 2012, 14:41:01
Chiar ca nu trebuie sa fi doctor in stiinte politice ca sa-ti dai seama ca tu ai nimerit ca musca-n lapte, candidand la functia de primar. De ce nu ai incercat pentru presedintia CJ si poate ne scapai de Fluturache. Parerea mea, mau stai o tura.
3.   Buna dimineata! trimis de
(30 mai 2012, 04:39:55
Sincer sa fiu...chiar am incredere in Andronachi..ptr ca il cunosc si personal,este un om extraordinar in primul rand.Am vazut si dezbaterile la tv radauti...a raspuns ca un om inteligent..ceilalti se balbaiau,vai de capul lor nici nu stiu sa vorbeasca la un microfon si vor primari..se vede ca-s comunisti toti au 50 de ani si peste..adevaru ca i-a facut praf:)..cat despre primarul in functie Olarean..a facut si el cateva in orasul acesta....mai putin drumurile si canalele de 30 de cm care sunt lasate asa..nu vorbim de bani cheltuiti aiurea...in loc sa puna steagurile alea in centru mai bine carpeste drum
urile..in fine asta e..dar se poate si mai mult...Andronachi are dreptate in articol...am o matusa care sta pe toloaca si au venit la ea cei de la PDL si i-a propus ca-i da 20 de lei si sa jure cu mana pe Biblie ca-i voteaza...m-i se pare aberant...pute-ti intreba oamenii de pe toloaca..si ve-ti vedea ca e adevarat..asa am ajuns noi sa ne vindem ptru un kg de ulei si o faina....PS.noi votam cu Andronachi...avem incredere in el..Cu stima!
4.   Incetati odata trimis de
(30 mai 2012, 12:35:32
Incetati odata cu andronachi, aia cativa care sunteti pe langa el. Cum puteti crede ca asta iese primar? ce aveti? v.ATI TAMPIT? vine cu 2 citate spuse de pe o foaie si voi il credeti intelectual. terminati odata, asta.i doar un oportunist, chiar credeti ca nu mai poate de binele vostru? chiar atat de innapoiati sa fiti?
5.   Ptr bucovineanul50 trimis de
(30 mai 2012, 14:32:13
Din ce ai scris,se vede ca ai ceva personal cu Andronachi. si din cate am vazut ai mai comentat si la alte articole impotriva lui,se vede ca o faci din dusmanie....si daca nu stiai din sondaje este foarte aproape de Olarean ...asa ca nu ne vei schimba parerea!si inca ceva inapoiat(a) esti TU!
6.   Ptr radauti trimis de
(30 mai 2012, 17:10:44
Sondajul ala e unul fals ptr a induce lumea in eroare, cum puteti crede ca e pe locul 2? hello, treziti.va!! Dar oricum va veti trezi dupa alegeri. Iar eu nu.i port dusmanie, ci va zic realitatea. La capitolul dusmanie as avea de stat mult mult la coada, sunt destui inaintea mea, ar fi inutil sa.i mai port si eu
7.   Ok trimis de
(30 mai 2012, 18:59:00
adu-ne argumente despre sondaj si te credem!Acuma sa te vad..sau te plateste OLI sa-l ridici in slavi..:)))Si despre dusmani...e normal ca e om important si de accea se vb despre el! A fost Frunza primar si nu a facut nimic,a venit Olarean si a facut cate ceva,mai putin drumurile(care conteaza cel mai mult)dar nu e destul...Si am incredere in Andronachi,daca iese primar si nu v-a face ce promite..nu-l mai votez...eu ii dau o sansa!Olarean a promis multe in legatura cu toloaca si nu a facut nimic....mai mult a umblat cu bani pe la oameni si ii punea sa jure ca voteaza PDL...asa merge treaba la Radauti oameni buni!! intreba-ti pe toloaca.Atat am avut de zis!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei