Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 mai 2012 - Anul XVII, nr. 114 (5019)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bucureşti

Trei medici suceveni, prezenţi cu lucrări de specialitate, la Congresul Naţional de Urologie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trei medici de la secţia de Urologie a Spitalului Suceava au participat cu două lucrări de specialitate la cea de-a 28-a ediţie a Congresului Naţional de Urologie, eveniment organizat de Asociația Română de Urologie – preşedinte prof. dr. Ionel Sinescu - la Bucureşti, în perioada 9-12 mai.

Având ca tematică principală „Aspectele Clinico-Terapeutice ale Patologiei Urologice”, manifestarea a reunit instituții și personalități de marcă, atât naționale cât și internaționale, pentru a continua schimbul de idei şi experienţă, dar şi dialogul profesional cu companiile medicale. Congresul a fost prezidat de conf. dr. Viorel Jinga, iar printre invitaţii străini s-au numărat B. Djavan – SUA, T. Anagnostou – Grecia, S. Larre – Franţa, Emre Huri - Turcia.

 

Cazuri complexe şi foarte rare, expuse în două lucrări ale urologilor suceveni

Cele două lucrări pe care medicii de la Spitalul Suceava le-au susţinut la eveniment sunt Pseudochist Suprarenalian Infectat – urgenţă urologică, semnată de Nicolae Dobromir, Nicolae Stoican, Alexei Filip - şi Cistectomia Radicală Extraperitoneală cu Neovezică Ileală – operaţie simultană, autori Nicolae Dobromir, Alexei Filip, Nicolae Stoican.

Prima lucrare a prezentat cazul rarisim al unei femei de 56 de ani, dependentă de insulină de mai mulţi ani, diagnosticată pe lângă diabet şi cu o maladie polichistică hepato-renală, care a fost operată la Suceava cu succes.

A doua lucrare a evidenţiat cazul unui bărbat de 52 de ani, căruia medicii suceveni au trebuit să-i extirpe vezica urinară, dar pe care i-au înlocuit-o cu alta, construită din intestin, permiţând astfel pacientului să urineze în condiţii fiziologice normale şi ferindu-l de neajunsurile cauzate de utilizarea unei sonde.

 

Circa 1.200 de bolnavi, trataţi anual la secţia de Urologie a Spitalului Suceava

De menţionat că, pe 11 şi 12 mai, sub auspiciile Asociaţiei Române de Urologie a avut loc şi cel de-al XII-lea Congres al Cadrelor Medii de Urologie, de la Spitalul Suceava fiind prezente asistentele Ioana Bumbu şi Luiza Ionica.

Dr. Nicolae Dobromir a declarat: „Lucrările prezentate de colectivul secţiei de Urologie de la Spitalul Suceava au fost unanim apreciate, de altfel, fiind şi singurele lucrări prezentate de colectivul unei secţii de spital alături de clinici de prestigiu naţional ca Fundeni, Spitalul „Sf. Ioan” Bucureşti, Spitalul „Theodor Burghele” Bucureşti, Spitalul Militar Bucureşti, clinicile de urologie Oradea, Timişoara, Cluj şi Tg. Mureş”.

Secţia de Urologie a Spitalului Suceava dispune de 35 de paturi, tratând anual circa 1.200 de bolnavi. Peste 900 dintre pacienţii internaţi sunt supuşi unor intervenţii chirurgicale, dintre care două treimi sunt operaţii endoscopice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei medici suceveni, prezenţi cu lucrări de specialitate, la Congresul Naţional de Urologie.
 Vizualizări articol: 2679 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Trei medici suceveni, prezenţi cu lucrări de specialitate, la Congresul Naţional de Urologie5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Felicitari! trimis de
(19 mai 2012, 16:45:31
Ma bucur de reusitele d-voastra dl. dr. Dobromir ...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei