Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 mai 2012 - Anul XVII, nr. 114 (5019)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Hellvig spune că prioritatea Ministerului Dezvoltării va fi crearea de locuri de muncă

Duminică, 20 Mai 2012 (20:02:18)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministrul Dezvoltării regionale şi turismului, Eduard Hellvig, a anunţat că prioritatea ministerului pe care îl conduce va fi crearea de locuri de muncă. Eduard Hellvig a fost prezent sâmbătă în Suceava, unde a vizitat Târgul Bucovina Construct, după care a avut o întâlnire cu reprezentanţi ai mediului de afaceri sucevean, cu mai mulţi primari din judeţ, la discuţii fiind prezent şi liderul PNL Suceava, Alexandru Băişanu. Hellvig a declarat că din punctul său de vedere, ideea înfiinţării Ministerului Dezvoltării şi Turismului a fost de a ajuta societatea românească să ajungă la un standard al secolului XXI, însă „din păcate ministerul a trăit într-o stare de anormalitate”.

„Din păcate, ministerul a trăit din proiecte care nu realizat în totalitate această dezvoltare regională”, a spus Eduard Hellvig.

El a adăugat că din acest punct de vedere, obiectivul principal al Ministerului Dezvoltării Regionale şi turismului va fi crearea de noi locuri de muncă. Hellvig a precizat că pentru aceasta intenţionează să demareze un proiect pentru dezvoltarea parcurilor industriale, prin crearea infrastructurii de utilităţi necesară. De asemenea, ministrul Dezvoltării a precizat că al doilea obiectiv al său este demararea unui program pentru reabilitarea termică a locuinţelor, finanţarea urmând să fie asigurată 50% de la Comisia Europeană, 30% de la bugetele locale sau bugetul de stat şi 20% de asociaţiile de proprietari. El a subliniat că promovarea unui astfel de program ar contribui la dezvoltarea activităţii firmelor de construcţie. Eduard Hellvig a mai spus că un alt obiectiv al său va fi gestionarea în mod eficient şi transparent a banilor publici.

Ministrul Dezvoltării a declarat că o prioritate va fi şi atragerea fondurilor europene, făcând referire în special la fondurile din cadrul Programului Operaţional Regional.

„Din acest punct de vedere, eu cred că dacă vorbim de POR, unul dintre lucrurile pe care le-am auzit foarte des în comunicarea publică în Suceava este că s-au dus foarte mulţi bani şi că s-au realizat foarte multe investiţii. Să vă fac o precizare. Primăria Suceava din punctul meu de vedere a ratat acest lucru. Are cinci proiecte mari şi late pe Programul Operaţional Regional. A ratat un moment esenţial, o resursă financiară”, consideră Hellvig.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hellvig spune că prioritatea Ministerului Dezvoltării va fi crearea de locuri de muncă.
 Vizualizări articol: 766 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hellvig spune că prioritatea Ministerului Dezvoltării va fi crearea de locuri de muncă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei