Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 mai 2012 - Anul XVII, nr. 114 (5019)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministerul Dezvoltării va asigura finanţarea pentru finalizarea pârtiei de schi din Câmpulung

Duminică, 20 Mai 2012 (20:02:45)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministrul Dezvoltării regionale şi turismului, Eduard Hellvig, a anunţat, la Suceava, că ministerul pe care îl conduce va asigura finanţarea pentru finalizarea pârtiei de schi care se construieşte în Câmpulung Moldovenesc. Eduard Hellvig a precizat că a dispus verificarea tuturor proiectelor pe care Ministerul Dezvoltării le-a realizat în perioada 2009 – 2012, existând posibilitatea să se realizeze o prioritizare a acestora în ceea ce priveşte finanţarea. Hellvig a arătat că proiectele care sunt într-un stadiu avansat de execuţie vor fi continuate, unul dintre exemple fiind şi pârtia de schi din Câmpulung Moldovenesc. „Nu sunt atât de iresponsabil,  dacă au fost alocate resurse bugetare în anumite proiecte, să le stopez, doar pentru că au fost făcute de fosta guvernare”, a spus ministrul Dezvoltării.

Pe de altă parte, el a arătat că în urma analizării tuturor proiectelor ministerului, există posibilitatea stabilirii unei prioritizări a acestora în ceea ce priveşte finanţarea. Eduard Hellvig a arătat că în România au fost iniţiate o serie de proiecte „faraonice”, dar şi proiecte de care românii nu aveau nevoie, cum ar fi patinoarele artificiale sau sălile de sport de mari dimensiuni, care consumă foarte multe resurse financiare. „Din păcate lipsa de transparenţă la toate proiectele care au fost finanţate din bugetul de stat îmi pun foarte multe semne de întrebare, iar aceste proiecte trebuie să înceteze. Nu ne mai permitem să facem proiecte pentru a ne mulţumi colegii din partide”, a declarat Hellvig.

Făcând referire la Suceava, el a precizat că în judeţ sunt 266 de proiecte finanţate prin Ministerul Dezvoltării, 140 dintre acestea fiind promovate de reprezentanţi ai mediului privat. „Asta arată că administraţia locală s-a obişnuit să primească bani de la bugetul de stat fără să facă nimic. Autorităţile locale trebuie să înţeleagă că s-a terminat cu accesul la banul public doar în interes politic. Banii i-au băgat în proiectele, dar v-aţi uitat la costuri? Problema pe fond este ce faci cu banii pe care îi primeşti de la stat. Îi foloseşti judicios, sau o treime îi foloseşti pentru cetăţeni şi două treimi îi duci la clientela politică. Iar responsabilitatea mea ca ministru este de a face în aşa fel încât să înceteze ceea ce s-a întâmplat între 2009 şi 2012. A fost un jaf public”, a încheiat ministrul Dezvoltării.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul Dezvoltării va asigura finanţarea pentru finalizarea pârtiei de schi din Câmpulung.
 Vizualizări articol: 1121 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministerul Dezvoltării va asigura finanţarea pentru finalizarea pârtiei de schi din Câmpulung0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei